زبانه‌های خشم دماوند، سه استان را می‌بلعد/تخریب ۱۰هزار کیلومتر اراضی زراعی با فوران دماوند

پیش‌بینی فوران احتمالی دماوند نیازمند تنها پنج میلیارد تومان

عضو هیات علمی دانشگاه هرمزگان گفت: در صورت وقوع آتشفشان در دماوند ۱۰ هزار کیلومتر از زمین‌های زراعی و کشاورزی مازندران تخریب می‌شود و احتمال آلوده شدن هوای تهران نیز وجود دارد.

به گزارش گروه وبگردی ممتازنیوز، محسن مرتضوی در سی و دومین گردهمایی و نخستین کنگره بین المللی تخصصی علوم زمین و توسعه پایدار که امروز در دانشگاه آزاد اسلامی ساری برگزار شد، در خصوص آخرین دستاوردهای علمی آتشفشان گفت: دماوند آتشفشان خفته‌ای است که در گذشته فعالیت داشته و در آینده نیز فعالیت خواهد داشت.

وی با بیان اینکه جریان گدازه از جمله مخاطرات آتشفشان دماوند است که می‌تواند تمام شهرهای مازندران را تحت تاثیر قراردهد، گفت: جریان گدازه‌ها خانه‌های ۳۵ هزار نفر واقع در دامنه دماوند را تخریب می‌کند.

مرتضوی ادامه داد: مسائل آتشفشان از جمله مخاطرات محیطی است که قابل پیش بینی است و برای جلوگیری از تخریب اماکن طبیعی باید اقدامات پیشگیرانه هرچه سریع‌تر در دستور کار قرار گیرد.

عضو هیات علمی دانشگاه هرمزگان شناسایی خرده لرزه‌ها، گراوی متری، ایجاد شبکه GPS و بررسی داده‌ها را از مهمترین اقدامات در حوزه پیش بینی آتشفشان دماوند اشاره کرد و افزود: نمونه برداری از آب و گازهای آتشفشانی برای پیش بینی از وقوع آتشفشان در دماوند می‌تواند موثر باشد.

مرتضوی با بیان اینکه تخصص لازم برای پیش بینی وقوع آتشفشان در کشور وجود ندارد، گفت: در این زمینه باید اطلاعات لازم را از مراکز معتبر دنیا در اختیار بگیریم.

وی یادآور شد: آتشفشان دماوند برای سه استان سمنان، مازندران و گلستان چالش‌هایی را در بر دارد و در این راستا مسؤولان باید بودجه لازم و مناسب را برای پیش بینی وقوع آتشفشان اختصاص دهند.

عضو هیات علمی دانشگاه هرمزگان ادامه داد: میزان اعتبار مورد نیاز برای پیش بینی دقیق آتشفشان دماوند در حال حاضر پنج میلیارد تومان است که این رقم برای جلوگیری از حوادث کافی است و در برابر هزینه‌هایی که کشور متحمل می‌شود، ناچیز است.


باشگاه خبرنگاران
باز نشر: سایت خبری تحلیلی ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.