زیر لباس بافتنی، لباس نخی بپوشید

گردآوری شده توسط گروه بهداشت و سلامت ممتاز نیوز


تماس مستقیم لباس های پشمی با پوست به ویژه در اشخاصی که دارای پوست های خشک و حساسی می باشند می تواند سبب ایجاد خارش و زخم شود. لذا برای جلوگیری از چنین عوارضی ، بهتر است از لباس های نخی زیر لباس های پشمی استفاده کرد.


لباس بافتنی

اگر در روزهایی که هوا رو به سردی گذاشته، عادت دارید به لباس های بافتنی پناه ببرید یا به طور کلی علاقه‌ای به پوشیدن این لباس‌ها دارید، بهتر است مطلب زیر را بخوانید.

لباس‌های بافتنی که از جنس کاموا و پشم‌های نامرغوب تهیه می‌شوند، سبب ایجاد حساسیت و آلرژی شده و مشکلات پوستی بسیاری را برای پوست به وجود می‌آورند.

بررسی‌ها نشان می‌دهند که لباس‌های بافتنی و کاموایی سبب «مشکلات تنفسی» می‌شوند و اشخاص بهتر است تا حد امکان از پوشیدن آن‌ها اجتناب کنند.

گفتنی است پزشکان براین باورند مشکلات پوستی و تنفسی در فصل پاییز و زمستان به مراتب شایع‌تر است، زیرا لباس‌های کاموایی «هوای آلوده» را در خود حبس و نگه‌ داشته و مشکلات بسیاری را برای فرد به وجود می‌آورند.

دکتر محبوبه مرادی، متخصص پوست نسبت به تماس مستقیم لباس های پشمی با پوست اخطار داد و گفت:

«تماس مستقیم لباس های پشمی با پوست به ویژه در اشخاصی که دارای پوست های خشک و حساسی می باشند می تواند سبب ایجاد خارش و زخم شود.

لذا برای جلوگیری از چنین عوارضی ، بهتر است از لباس های نخی زیر لباس های پشمی استفاده کرد.

استفاده از کلاه که در فصل زمستان افزایش می یابد آسیبی به پوست و مو نمی زند، مگر اینکه سبب افزایش تعریق در فرد شود که در این صورت با شستشوی به موقع، می توان آن را رفع کرد.»

به اشخاصی که سابقه آلرژی پوستی و تنفسی دارند پیشنهاد می گردد، از پوشیدن لباس‌های خزدار، پشمی و پرزدار بپرهیزند

مریم محلوجی راد، فوق تخصص آسم، آلرژی و ایمونولوژی بالینی در این باره می گوید:

«لباس‌های پرزدار و یقه خزدار می‌توانند سبب آلرژی در اشخاص شوند، چرا که در لابلای پرز‌ها گردوغبار جمع می‌شوند و این گرد و غبار‌ها حاوی حشرات ریزی به نام مایت می باشند که از جمله آلرژن‌های مهم در محیط داخلی منزل محسوب می‌شوند.

مایت‌ها می‌توانند سبب آلرژی تنفسی و آلرژی پوستی در اشخاص شوند و در ادامه آسم، رینیت آلرژی و اگزما را ایجاد کنند.

لباس‌هایی که از مواد پلاستیکی و شیمیایی تشکیل شده‌اند نیز می‌توانند به عنوان عامل محرک، سبب تشدید آلرژی پوستی شوند. بنابراین به اشخاصی که دارای آلرژی پوستی مثل اگزما می باشند پیشنهاد می‌شود از پوشیدن این نوع لباس‌ها اجتناب کنند.

اگر جنس کاموا از جنس نخ باشد بهتر است، اما اگر کاموا از جنس پلاستیک باشد، قسمت‌هایی که به طور مستقیم با پوست در تماس است مثل یقه و مچ می‌تواند آزار دهنده باشد، اما اگر این دسته از لباس‌ها بر روی لباس دیگری پوشیده شود و با بدن در تماس مستقیم نباشند مشکل زا نیستند.

به اشخاصی که سابقه آلرژی پوستی و تنفسی دارند پیشنهاد می گردد، از پوشیدن لباس‌های خزدار، پشمی و پرزدار بپرهیزند و بدانند که این موارد در مورد کلاه و شال گردن نیز صدق می‌کند.»

لباس پشمی

چگونه از حساسیت لباس های پشمی بکاهیم؟

لباس های پشمی، از بهترین گرم کننده ها در فصل زمستان می باشند که با نگه داشتن گرما در خود، حس مطلوب گرما را به فرد انتقال می دهند. اما حتما برای شما نیز پیش آمده که با پوشیدن لباس های پشمی احساس خارش و حساسیت در پوست خود کنید.

برای از بین بردن این حالت شما می توانید لباس مورد نظر خود را با گلیسرین (که در اکثر داروخانه ها یافت می گردد) و یا سرکه شستشو دهید.

برای این کار ابتدا لباس مورد نظر را در تشت آبی خیس نمایید.

سپس دو تا سه قاشق غذاخوری گلیسیرین داخل آب ریخته و پس از چند دقیقه آبکشی نمایید.

همچنین می توانید دو فنجان سرکه سفید مقطر را در ماشین لباسشویی ریخته و منتظر نتیجه آن باشید.

در صورتی که هیچ یک از این مواد را در دسترس نداشتید نگران نباشید. راه دیگر استفاده از نرم کننده مو است.

می توانید چند قطره نرم کننده مو به تشتِ آب محتوی لباس پشمی اضافه نموده و پس از چند دقیقه خیس خوردن، به آرامی لباس را آبکشی نمایید.

پس از انجام این امور، شما دیگر شکایتی از لباس پشمی خود نخواهید داشت، چرا که احساس خارش و یا حساسیتی که در قبل وجود داشت، با شستشوی لباس توسط این مواد، برطرف می گردد.

فرآوری: نیره ولدخانی

بخش سلامت ممتاز


منابع:

ممتاز نیوز

سالم زی

جام جم آنلاین

عرش نیوز

مطالب مرتبط:

آنچه باید دربارهٔ لباس‌های پشمی بدانید 

ویژگی‌های لباس سالم

آیا لباس هم سبب بیماری می‌شود؟

ماشین لباس‌ شویی هم سبب بیماری می گردد

مضرات لباس تنگ برای سلامتی

اگر پوست شما حساس است…

عوامل موثر در حساسیت پوستی

… درحال بارگذاری


سایت موسسه فرهنگی تبیان > بخش سلامت
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.