ساخت سلول های خورشیدی نانویی

جام جم آنلاین: سلول های خورشیدی با استفاده از رنگدانه های نانویی که در دانشگاه صنعتی شریف تولید شده است با حمایت ستاد توسعه نانو در اداره ثبت اختراعات آمریکا مراحل ثبت را طی می کند.

سلول های خورشیدی رنگدانه ای یکی از انواع سلول های خورشیدی نانو ساختار است که بر پایه جذب نور توسط مولکول های رنگدانه و تزریق الکترون به یک ماده نیمه رسانا و یک الکترولیت عمل می کند.

مکانیزم عملکرد این سلول ها تشابه زیادی با فتوسنتز گیاهان دارد.

سلول های خورشیدی مبتنی بر نانوساختارها، زمینه ای را برای ساخت سلول های ارزان قیمت و تجهیزات کم هزینه مهیا می کند.
 
در این راستا، پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف با اجرای پروژه های تحقیقاتی متعدد موفق به ساخت و تولید سلول های خورشیدی با رنگدانه های نانویی شدند.
 
این پروژه با عنوان «سلول خورشیدی رنگدانه ای با ساختار یک وجهی و بدون نیاز به زیرلایه شفاف رسانا» در اداره ثبت اختراعات آمریکا (USPTO) مراحل ثبت را با حمایت ستاد توسعه فناوری طی می کند.
 
ستاد نانو ۸۰ درصد از کل هزینه ثبت اختراعات نانو در یک اداره ثبت اختراعات معتبر نظیر EPO و USPTO را تا سقف ۱۰۰ میلیون ریال پرداخت می کند.

پرداخت ها به صورت مرحله به مرحله با تایید یکی از شرکت های ارائه دهنده خدمات مالکیت فکری که مراحل ثبت اختراع از طریق آنها صورت می ‌گیرد، پس از پرداخت ۲۰ درصد توسط مخترع در هر مرحله انجام می شود.
 
علاوه بر این در صورتی که صاحبان پتنت های حمایت شده برای ثبت، موفق به تجاری سازی آن شوند، مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال از طرف ستاد توسعه نانو به عنوان حمایت تشویقی اعطا می شود.(مهر)


jamejamonline.ir – 22 – RSS Version

تا این لحظه ۱نظر ثبت شده
  1. مجید:

    آیا استفاده از سلولهای خورشیدی نانویی هم اکنون به تولید صنعتی رسیده و قابل استفاده هست؟

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.