سالانه بیش از ۸۰ هزار مورد جراحی زیبایی بینی در کشور انجام می‌گیرد

ممتاز نیوز : بر اساس آخرین آمار اعلام‌شده از سوی کارشناسان رصد شیوع جراحی‌های پلاستیک و زیبایی در کشور، ایران دارای رتبه نخست و بیشترین متقاضی جراحی زیبایی بینی در جهان است، که سن این متقاضیان با میزان قابل توجهی از کاهش، هم‌اکنون به ۱۴ تا ۱۵ سال رسیده است. محسن نراقی، رییس انجمن تحقیقات راینولوژی ایران، طی سومین کنگره خاورمیانه راینولوژی و جراحی پلاستیک که اردیبهشت‌ماه سال جاری در کشور برگزار شد، ?? درصد آمار جراحی‌های زیبایی در ایران را مربوط به جراحی بینی دانست.

به گزارش ممتاز نیوز به نقل از اعتماد ؛ گزارش اخیر انجمن جراحان فک و صورت اعلام کرده که سالانه ۲۰۰ میلیارد تومان برای جراحی‌های زیبایی در کشور هزینه می‌شود. جزییات این گزارش، اعلام می‌کند طی سه سال گذشته حدود ۲۴۰ هزار جراحی زیبایی در ایران انجام گرفته که ۱۷۰ هزار مورد از این تعداد، مربوط به جراحی‌های زیبایی بینی و هزینه تقریبی هر یک از این جراحی‌ها، رقمی بالغ بر دو میلیون و۳۵۳هزار تومان بوده است. ایسنا نیز چندی پیش گزارش داد که سالانه بیش از ۸۰ هزار مورد جراحی زیبایی بینی در ایران انجام می‌شود که تعداد ۲۷ هزار نفر از متقاضیان را، مردانی در گروه سنی ۱۵ تا ۳۰ سال تشکیل می‌دهند. به این معنا که سالانه بیش از ۵۰ میلیارد تومان، در راه جراحی زیبایی بینی مردان ایرانی صرف می‌شود. افزایش رو به رشد آمار جراحی‌های زیبایی و به ویژه جراحی زیبایی بینی بین جوانان و کاهش سن گرایش به آن در میان نوجوانان ایرانی، در حالی نگران‌کننده به نظر می‌رسد که قائم‌مقام سازمان نظام پزشکی، علیرضا زالی، در سال ۸۸ آمار بالای جراحی زیبایی بینی در ایران را نشان‌دهنده شادابی جامعه ایرانی دانست.

کاهش سن متقاضیان، به کمتر از ۱۵ سال

روند رو به رشد متقاضیان جراحی‌های زیبایی که اغلب با دلایل واهی همراه است، کسب رتبه اول جراحی بینی در جهان، و گرایش شدید نوجوانان زیر ۱۸ سال به این جراحی طی ۱۰ سال اخیر در ایران، هشداری جدی مبنی بر تولد تحولات خاص در نظام ارزشی کشور و تهدید سلامت بخش اعظمی از افراد جامعه است. دکتر کمال فروتن، رییس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران، در گفت‌وگو با «اعتماد»، ضمن اشاره به فقدان سیستم ثبت جراحی‌های پلاستیک و زیبایی در کشور، آمار این جراحی‌ها را نامشخص دانسته و عنوان می‌کند: «نمی‌توان با اطمینان گفت که رتبه نخست جهان هستیم، چراکه آمار دقیقی برای ارائه وجود ندارد. اما می‌توان گفت جراحی زیبایی بینی، طی سال‌های اخیر با افزایش چشمگیری در کشور مواجه بوده و تعداد متقاضیان این جراحی نسبت به کل جمعیت کشور بسیار زیاد است، به طوری که آقایان نیز پا به پای بانوان به انجام آن روی آورده‌اند. همچنین میانگین سن متقاضیان در حال حاضر ۱۸ سال است، یعنی افراد منتظر رشد نهایی بینی خود هستند تا بلافاصله پس از آن به انجام جراحی مبادرت ورزند، اما متاسفانه این روز‌ها شاهد این موضوع هستیم که نوجوانان ۱۴ تا ۱۵ ساله نیز توسط پزشکان غیر متخصص تحت جراحی قرار می‌گیرند، در حالی که بینی آنها هنوز به رشد نهایی خود نرسیده است و مشکلات ناشی از انجام این کار، بسیار سخت قابل درمان خواهد بود.» وی با اشاره به عوارض قابل درمان، سخت یا غیرقابل درمان ناشی از جراحی‌های زیبایی، ادامه داد: «تمام جراحی‌ها، اعم از زیبایی و غیرزیبایی، همواره درصدی از مشکلات را با خود به همراه دارند.

در جراحی زیبایی بینی، معمولا با مشکلات ۱۰ تا ۱۵ درصدی مواجهیم که آنها هم در ردیف ضایعات قابل درمان قرار دارند، مثل فرورفتگی بینی، ناصافی بینی، نامتقارن بودن سوراخ‌ها و از این قبیل، که جراح متخصص به آسانی قدرت و توانایی برطرف کردن این ضایعات را دارد. اما گاه عارضه‌هایی به دست جراحانغیر‌متخصص ایجاد می‌شود که به سختی قابل درمان است، یا اصلا درمان‌پذیر نیست. وقتی افراد بدون تخصص و ناشیانه با این عضو از بدن برخورد می‌کنند، استخوان‌ها و غضروف‌ها را خارج می‌کنند و ساختمان بینی را منهدم می‌سازند، چگونه می‌توان انتظار داشت که بینی بار دیگر به حالت اولیه‌اش برگردد؟ افراد اگر کارایی و تحصیلات انجام این جراحی را ندارند، نباید به انجام آن مبادرت ورزند. به ویژه زمانی که نوجوان هنوز به مرحله رشد نهایی خود نرسیده است.»

گرایش بیمارگونه به جراحی‌های زیبایی

فروتن با تاکید بر اینکه زیبایی حق مسلم همه انسان‌هاست، گرایش به برطرف کردن نقص ظاهری بینی و امکان دستیابی به چهره‌یی زیباتر را منطقی دانسته و می‌افزاید: «بینی در نژاد ایرانی، برخلاف نژاد‌های اروپایی، هرگز خوب و زیبا نبوده، و این یکی از دلایل گرایش ایرانیان به جراحی بینی است. همچنین حجاب بانوان ایرانی و پوشیده بودن تمام نقاط بدن جز صورت، میل افراد را در رسیدگی بیشتر به چهره افزایش داده است. اما گروه دیگری از افراد هستند که بیمارگونه به سمت جراحی‌های زیبایی پیش می‌روند. مشکل این افراد حتی با انجام جراحی‌های متعدد نیز برطرف نخواهد شد و بی‌آنکه بدانند به جای جراح نیاز به روانشناس دارند، همواره از ظاهر خود ناراضی خواهند ماند. این افراد پس از مدتی کوتاه، بار دیگر برای از بین بردن نواقص خیالی چهره یا اندام خود، دست به کاری دیگر خواهند زد و این روند تکراری همچنان ادامه خواهد یافت.»

 وی در پاسخ به «اعتماد» مبنی بر نقش کمبود اعتماد به نفس در افزایش متقاضیان جراحی‌های زیبایی بینی می‌گوید: «امکان ندارد شخص گوشه‌نشین باشد و با جراحی بینی ناگهان به فردی اجتماعی تبدیل شود. اما مطمئنا داشتن ظاهر بهتر به روابط اجتماعی موفق‌تر و اعتماد به نفس قوی‌تر کمک می‌کند.» این جراح پلاستیک و زیبایی، ضمن تاکید بر اینکه هیچ تعرفه دولتی‌ای به جراحی‌های پلاستیک تعلق نمی‌گیرد، خاطرنشان می‌کند: «نه‌تنها جراحی‌های زیبایی، بلکه سوختگی را نیز در ردیف این جراحی‌ها قرار داده و بیمه‌یی برایش در نظر نگرفته‌اند. در صورتی که فردی که دچار سوختگی شده، برای تمام عمر و در تمام مراحل زندگی زخم‌های پوستی ناشی از این ضایعه را با خود حمل می‌کند.» با نگاهی عمیق می‌توان دریافت که پرداختن به موضوع جراحی زیبایی بینی، و اعلام آمارها و هشدار‌های نگران‌کننده، تاکنون تاثیری بر روند رو به رشد این جراحی در جامعه نگذاشته و تعداد افرادی که در پی سپردن این عضو حساس بدن به تیغ جراحان هستند همچنان سیری صعودی دارد. بهتر است حتی با تصمیم قطعی مبنی بر جراحی زیبایی بینی، برای رسیدن به سن مناسب و یافتن پزشک متخصص کمی صبر کرد؛ بازگشت به ساختار اولیه، پس از تغییر شکل، هرگز امکان‌پذیر نیست.

منبع: ممتاز نیوز

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.