سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس: سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات ۱۷ درصد کاهش یافته است

گرد آوری توسط گروه فن آوری اطلاعات پایگاه اینترنتی خبری ممتاز نیوز

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس از کاهش ۱۷درصدی سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات سخن گفت و افزود: در حالی که در پایان برنامه پنجم توسعه باید به رتبه دوم منطقه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات برسیم ولی با گذشت بیش از دو سال و نیم از قانون برنامه اکنون در بین ۲۲ کشور منطقه رتبه شانزدهم را داریم.
 
 
روح‌الله عباسپور در دفاع از کلیات لایحه اجازه تعیین و وصول حق امتیاز فعالیت بخش غیردولتی در زمینه پست و مخابرات، گفت: در برنامه پنجم توسعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف به توسعه زیرساخت‌های ارتباطی و اطلاعاتی، ایجاد پهنای باند و ایجاد و حفظ زیرساخت‌های ارتباطی و اطلاعاتی شده‌ است.
 
وی افزود: بهره‌وری دستگاه‌های اجرایی بستگی به ارتباطات و فناوری اطلاعات دارد بنابراین وزارتخانه مذکور باید اختیار کاملی برای انجام وظایفش داشته باشد.
 
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه ۴۷ هزار نقطه کشور از اطلاعات شبکه ملی کشور همچنان محرومند، گفت: طی پنج سال پس از واگذاری مخابرات، سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف ارتباطات و فناوری اطلاعات کاهش معناداری یافته است. در پایان این برنامه باید به جایگاه دوم منطقه برسیم ولی اکنون در رتبه شانزدهم در بین ۲۲ کشور منطقه هستیم.
 
وی افزود: قبل از واگذاری مخابرات البته بدون محاسبه نرخ ارز، سرمایه‌گذاری‌ها از ۲۱ هزار میلیارد ریال به ۳۷۰۰ میلیارد ریال کاهش یافت به بیان دیگر سرمایه‌گذاری در بخش زیرساخت‌ها ۱۷ درصد کاهش یافته است.
 
عباسپور درآمد ناشی از توسعه ICT را رتبه سوم منابع درآمدی کشور دانست و افزود: پس از درآمدهای نفت و مالیات‌ها، درآمدهای ناشی از توسعه ICT رتبه سوم را دارد. از سال ۱۳۸۷ تا سال ۱۳۹۰ درآمد ناشی از این محل از ۳۷۰۰ میلیارد ریال به ۲۴ هزار میلیارد ریال و در چهار سال آینده به ۱۱۲ هزار میلیارد ریال افزایش خواهد یافت.
 
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه برای توسعه زیرساخت‌ها به ۱۴ هزار میلیارد تومان سرمایه نیازمندیم، گفت: برای حمایت از بخش خصوصی باید زیرساخت‌ها فعال شوند. نگرانی مخالفان دربارهٔ شبکه ملی ارتباطات، دولت الکترونیک و خدمات الکترونیکی بجاست ولی در لایحه دولت به همه این نگرانی‌ها در قالب خدمات پستی، مخابراتی و فناوری اطلاعات پاسخ داده است.
 
نماینده مردم ابهر و بوئین‌زهرا تاکید کرد: امنیت شبکه ملی نیز در این لایحه مورد توجه قرار گرفته است.
 
وی افزود: دو درصد از درآمدها، توسعه مالیات و افزایش بهر‌ه‌وری به شبکه‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات اختصاص خواهد یافت.
 
عباسپور افزود: تحول، دگرگونی و نوآوری در حوزه فناوری به ۳۰ روز و بلکه ۱۷ روز کاهش یافته است بنابراین باید دائما منابع مالی به حوزه‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات تزریق شود تا به رتبه مدنظر برنامه پنجم توسعه در سطح منطقه برسیم.
 
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس تحقق ماده ۴۶ قانون برنامه پنجم توسعه را وابسته به زیرساخت دانست و افزود: شبکه ملی اطلاعات که در ماده ۴۶ قانون برنامه آمده است نیازمند زیرساخت است و این زیرساخت مستلزم داشتن اعتبار و بودجه کافی است.

ایستنا
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.