علت حساسیت های پوستی (قاتل پوستتان را بشناسید!)

گردآوری شده توسط گروه بهداشت و سلامت ممتاز نیوز

افزایش آلاینده های هوا و کاهش ضخامت لایه ازن، سبب تابش بیشتر اشعه مضر ماوراءبنفش بر پوست می گردد.

علت حساسیت های پوستی چه می تواند باشد؟
افزایش آلاینده های هوا و کاهش ضخامت لایه ازن، سبب تابش بیشتر اشعه مضر ماوراءبنفش بر پوست می گردد.

یک متخصص بیماری‌های پوست و مو گفت: هوای آلوده می‌تواند سبب ایجاد حساسیت‌های اگزمایی بر روی پوست شود که بر کودکان و اشخاص مسن نیز تاثیر بیشتری خواهد داشت.

دکتر امیرهوشنگ احسانی اظهار کرد: هوای آلوده دارای ذرات هیدروکربن، گوگرد و ذرات معلق است که مخاط تنفسی و پوست را تحریک می کند. پوست سر و صورت به خصوص دور چشم ها و دست ها در تماس مستقیم با هواست و بیشتر از سایر نقاط بدن آسیب می بیند و دچار حساسیت های اگزمایی می شوند.

این متخصص به افزایش بروز حساسیت های پوستی مقاوم به درمان در کشور و در شهرهای آلوده ای چون تهران اشاره کرد و گفت: تماس مستقیم و مداوم پوست با آلاینده هایی چون آرسنیک، گوگرد، سرب و ریزگردهای معلق در هوا منجر به بروز انواعی از حساسیت های پوستی می گردد که حتی پس از یک یا دو هفته درمان نیز بهبود پیدا نمی کند، البته خطر بروز این نوع حساسیت ها در کودکان نیز بیشتر از بزرگسالان است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه عنوان کرد: افزایش آلاینده های هوا و کاهش ضخامت لایه ازن، سبب تابش بیشتر اشعه مضر ماوراءبنفش بر پوست می گردد که این مساله می تواند حساسیت های پوستی را افزایش دهد و به بروز سرطان های پوستی منجر شود.

احسانی با بیان این که درصدی از ساخت ویتامین D در بدن تحت تاثیر اشعه ماوراء خورشید صورت می گیرد، افزود: این میزان باید بسیار محدود باشد تا به ساخته شدن این ویتامین حیاتی برای پوست کمک کند، در حالی که در روزهای آلوده با افزایش جذب اشعه های بنفش توسط پوست، ساخت ویتامین D نیز به درستی صورت نمی گیرد.

وی به رعایت بهداشت پوست اشاره کرد و گفت: استفاده مرتب از مرطوب کننده ها، شست وشوی مرتب سر و صورت با فرآورده های صابونی یا شامپوهای غیرمعطر، استفاده نکردن از عطر و ادکلن بخصوص در کسانی که زمینه اگزمای پوستی دارند می تواند اثرات مضر آلودگی هوا بخصوص سرب معلق در هوا را کاهش دهد. این پزشک ادامه داد: همچنین مصرف مایعات فراوان، لبنیات، میوه و سبزیجات نیز می تواند در جهت رفع و یا کاهش اثرات آلودگی های هوا بر حساسیت های پوستی موثر باشد.


سایت ممتاز|خبر ممتاز
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.