عوامل افت بورس اعلام شد

گردآوری توسط گروه اقتصاد ممتاز نیوز

بینا: یک فعال بازار سرمایه عوامل افت بورس در ماه‌های اخیر را تشریح کرد و گفت:بازار سرمایه از اردیبهشت ماه به ثبات رسیده و در ماه‌های آینده ثبات و رونق نسبی خود را آغاز می کند.

حسین خزلی خرازی-کارگزار بورس اوراق بهادار تهران-در گفت وگو با ایسنا، عوامل افت بورس را اعلام کرد و گفت:اگر اطلاعیه های پیش بینی سود سال ۹۳ شرکتهای بورسی بررسی شود ملاحظه می گردد که اکثر شرکتها پیش بینی سال ۹۳ را محتاطانه ارائه دادند زیرا سال ۹۳ سال سختی برای اقتصاد ایران است. وی افزود:بنابراین اطلاعیه شرکتها برای سود سال ۹۳ کمتر از عملکرد محقق شده ۱۲ ماهه سال ۹۲ است این در حالی است که سال ۹۲ سال خاصی برای بازار سرمایه بوده و تحت تاثیر سودهای شناسایی شده ناشی از تسعیر نرخ ارز در سال ۹۱ بود که در سال ۹۲ اثر گذاشت.

 وی اظهار کرد:بنابراین اعضای هیات مدیره شرکتهای بورسی در ابتدای سال ۹۳ با توجه به افزایش قیمت حامل های انرژی و سایر ابهامات سعی کردند که گزارش های خود را محتاطانه ارائه دهند.

 این فعال بازار سرمایه تصریح کرد:البته بنده برای پایان سال ۹۳ نگرانی ندارم زیرا همانطور که در مرحله اول هدفمندی اتفاق افتاد در پایان دوره، شرکتها با اندکی افزایش در نرخ محصولاتشان می توانند حاشیه سود خود را حفظ کنند لذا جای نگرانی از این نظر برای شرکتهای بورسی وجود ندارد.

 خزلی خرازی خاطر نشان کرد:از سوی دیگر شبکه بانکی همواره رقیب بورس بوده است و حتی در بانکهای بزرگ دولتی سود های ۲۵ درصد در سال به سپرده ها داده می گردد لذا بعضی از سرمایه گذاران بورس ترجیح می دهند که قسمتی از پرتفوی خود را به سپرده های بانکی اختصاص داده و سود دریافت کنند لذا شبکه بانکی این روزها به جد رقیب بورس شده است. به نقل از ی این کارشناس بورس با توجه به اینکه در سه ماه اخیر بازار سرمایه منفی بوده ،پیش بینی می گردد که در ۲ ماه آینده و در ماه های اردیبهشت،خرداد و تیر با نزدیک شدن به فصل مجامع شاهد ثبات در بازار سرمایه باشیم و احتمالا رونق و رشد ملایمی هم در بازار داشته باشیم.بنابراین پیش بینی می گردد در ماه های آینده ثبات و رونق نسبی را در بازار ملاحظه کنیم. وی در خصوص ادامه ثبات در بازار سرمایه گفت:در این خصوص باید صبر کنیم که گزارش شش ماهه دوم ارائه شده تا اثر افزایش قیمت کالا ها بر شرکتها نمایان شود.

 وی عنوان کرد:قیمت حامل های انرژی برای شرکتهای انرژی بر افزایش یافته ولی در نیمه دوم سال شرکتهای انرژی بر با افزایش نرخی که در کالاهایشان خواهند داشت به حاشیه سود قبلی خود خواهند رسید.

خزلی خرازی به صنایع پیشرو بازار اشاره کرد و گفت:به اعتقاد من صنایعی می توانند در شش ماهه اول سال پیشرو باشند که هزینه انرژی مستقیم روی آنها اثر گذار نباشد در این میان صنایعی همچون بانکها، بیمه ها، آی تی و بعضی شرکتهای داروسازی می توانند در شش ماهه اول عملکرد بهتری نسبت به بقیه شرکتها داشته باشند.


شبکه اطلاع رسانی بانک و بیمه

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.