گردآوری شده توسط گروه اقتصاد ممتاز نیوز:
رییس کل بانک مرکزی درخصوص سبب تفاوت آمارهای بانک مرکزی با دیگر نهادهای ارائه دهنده آمار بیان داشت : این تفاوت از عواملی همچون تغییر سال پایه و تفاوت اقلام لحاظ شده در سبد کالا نشات می گیرد .
دستاوردهای بانکداری الکترونیک
محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی با اشاره به دستاوردهای بانک مرکزی در زمینه بانکداری الکترونیک عنوان نمود : برای اولین بار در کشور طی دو سال قبل سیستم ها کاملاً الکترونیکی شده و با طراحی پورتال ارزی وضعیت تمام کالاهای وارداتی و صادراتی ثبت و قابل رصد است . همچنین در بخش داخلی نیز شبکه بانکی کاملاً براساس پرداخت کارتی عمل می نماید.
وی با اشاره به یکپارچه نمودن سیستم چک خاطرنشان کرد : با اجرایی شدن پروژه چکاوک ارتباط فیزیکی و گردش لاشه چک قطع و تمام فرایندها به صورت الکترونیکی انجام می گردد .
برخی مواقع بانک مرکزی همچون دماسنج عمل نموده است
رییس شورای پول و اعتبار ضمن اشاره به این موضوع که حفظ ارزش پول ملی به طور کامل و به تنهایی برعهده بانک مرکزی نیست، خاطرنشان کرد : در بعضی مواقع بانک مرکزی همچون دماسنج عمل نموده و تنها میزان نرخ تورم یا نقدینگی را نشان می دهد. درحالی که عوامل متعددی از جمله روابط سیاسی و دیپلماتیک در میزان نرخ تورم تاثیرگذار است.
لزومی ندارد، سازمان ها و اشخاص مختلف آمار ارائه دهند
رییس کل بانک مرکزی درخصوص سبب تفاوت آمارهای بانک مرکزی با دیگر نهادهای ارائه دهنده آمار بیان داشت : این تفاوت از عواملی همچون تغییر سال پایه و تفاوت اقلام لحاظ شده در سبد کالا نشات می گیرد .
وی اظهارداشت : در بخش تهیه آمارهای بانک مرکزی اشخاصی زبده و کارآمد تهیه این آمارها را برعهده دارند. لذا هیچ یک از این اشخاص نمی خواهند علم و زحمات خود را با ارائه آمار ناصحیح زیر سوال ببرند .
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به این مطلب که نحوه جمع آوری آمار از سوی بانک مرکزی با دیکر سازمانها متفاوت است گفت : هنگامی که آمارگیران بانک مرکزی برای جمع آوری آمار و اطلاعات به مردم مراجعه می کنند ، اشخاص به سبب آگاهی از این مطلب که آمار ارائه شده به بانک مرکزی به صورت محرمانه در این بانک نگهداری می گردد ،اطلاعات دقیق تری را به آمارگیران ارائه می کنند و این امر سبب می گردد تا آمار بانک مرکزی با دیگر سازمانها متفاوت باشد .
وی در بخش دیگری از سخنان خود با استناد به سخنان مقام معظم رهبری اظهارداشت: ایشان نیز بر عدم واردکردن خدشه به آمارهای رسمی همواره تاکید دارند.
بهمنی در ادامه با اشاره به این مطلب که لزومی ندارد، سازمان ها و اشخاص مختلفی آمار را ارائه نمایند افزود :مرکز آمار براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی این کار را انجام می دهد ولی آمار بانک مرکزی ملاک عمل بسیاری از سازمان ها و نهادها می باشد.
بهمنی در ادامه افزود : سالیان متمادی است که نهادها و سازمانهای مهمی همچون بانک جهانی و صندوق بین المللی پول با اعتماد کامل به آمارهای بانک مرکزی از این آمار و اطلاعات در ارائه گزارش ممتاز به نقل از های خود استفاده کرده و به آنها استناد می کنند .
سرمایه بانک مرکزی به ۳۷ هزار میلیارد ریال خواهد رسید
بهمنی درخصوص میزان سرمایه بانک مرکزی در دولت دهم و تغییرات آن بیان داشت : در اولین سال دولت دهم سرمایه بانک مرکزی ۲۰۰/۱۱ هزار میلیارد ریال بوده که در سال بعد این رقم به ۱۵ هزار میلیارد ریال افزایش یافت . لیکن امروز این سرمایه به ۳۱ هزار میلیارد ریال رسیده است .
وی در ادامه اذعان داشت : در مجمع سال ۹۲ بانک مرکزی با افزایش ۶ هزار میلیارد ریالی سرمایه بانک مرکزی به صورت نقدی موافقت شد که در صورت اجرای آن ، سرمایه بانک مرکزی به ۳۷ هزار میلیارد ریال خواهد رسید .
مبارزه با فساد هزینه دارد
رییس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه نظارت بانک مرکزی بر شبکه بانکی کاری وسیع و پردامنه است، گفت : نظارت بانک مرکزی بر تمام شبکه بانکی کشور امری بسیار سخت است لیکن این بانک با ایجاد و استقرار ادارات نظارت استانی در سراسر کشور ، اقدام به تمرکز زدایی در زمینه نظارت نمود .
بهمنی تصریح کرد : در حال حاضر همکاران بخش نظارت می توانند در هر لحظه از شبانه روز بانکها را رصد نموده و وظایف محوله خود را به نحوی مطلوب انجام دهند .
وی با اشاره به ساماندهی موسسات مالی و اعتباری که یکی دیگر از وظایف بخش نظارت بانک مرکزی است، گفت : ساماندهی موسسات بدون مجوز نیز از دیگر اموری بود که توسط بخش نظارت بانک مرکزی به انجام رسید .
وی در ادامه بحث ساماندهی موسسات ، افزود : مبارزه با فساد هزینه دارد لیکن ما این کار را انجام دادیم و به موفقیت هایی نیز در این زمینه دست یافتیم .
تامین ارز کالاهای اساسی
رییس شورای پول و اعتبار در زمینه انتقادات وارد شده اخیر به بانک مرکزی در زمینه عدم همکاری با گمرک برای ترخیص کالاهای اساسی و دارو اظهارداشت : در این رابطه هماهنگی های لازم صورت پذیرفت و بخش بسیاری از مابه التفاوت نرخ ارز از سوی واردکنندگان به بانک مرکزی پرداخت شده و تعهدات لازم برای پرداخت باقی مانده مبلغ مابه التفاوت نیز دریافت شده است .
وی همچنین تاکیدکرد : بانک مرکزی تنها وظیفه تامین ارز کالا را برعهده دارد و بقیه موارد جزء وظایف بانک مرکزی نیست .
بهمنی درخصوص تغییرات ایجاد شده در نرخ ارز اظهارداشت : براساس مصوبه مجلس و قانون بودجه سال ۹۲،کالاهایی که وارد کشور می گردد باید از یک نرخ تبعیت کند و بانک مرکزی نیز بر همین اساس عمل مینماید .
رییس کل بانک مرکزی در ادامه افزود : در حال حاضر و براساس قانون ، بانک مرکزی فقط موظف به ارائه ارز بوده و دیگر ریال ارائه نمی کند .
افزایش منابع قرض الحسنه
بهمنی با اشاره به ترویج روزافزون سنت پسندیده قرض الحسنه در شبکه بانکی، گفت : منابع سپرده قرض الحسنه تا خرداد ماه سال جاری پس از کسر سپرده قانونی ۲۳۲ هزار میلیارد ریال و مانده تسهیلات ۲۲۶ هزار میلیارد ریال است.
وی افزود : این آمار نشان می دهد شبکه بانکی کماکان توان پرداخت ۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه را دارا است .
مرکز مبادلات، نقش معناداری در کنترل نوسانات نرخ ارز در بازار ارز کشور ایفاء کرد.
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به اهم دلایل راه اندازی مرکز مبادلات ارزی کشور خاطرنشان کرد : مرکز مبادلات ارزی کشور زمینهساز عرضه و تقاضای ارز در بازار بین بانکی بوده و بر اساس اصول حرفهای و تخصصی بانکداری داخلی و بینالمللی راهاندازی شده است. این بازار در قبل نیز از طریق خرید و فروش ارز بین بانک ها و بانک مرکزی در شبکه بانکی نیز وجود داشته است، لیکن با راه اندازی پورتال ارزی و ثبت دقیق اطلاعات، امکان پاسخگویی به نیاز های واقعی مهیا شده است.
بهمنی افزود : مرکز مبادلات ارزی کشور به عنوان ساز و کار الکترونیکی عملیات خرید و فروش ارز در بازار بین بانکی نقش کاتالیزور را در استفاده بیشتر از ارزهای غیر جهان روا یا ملی (محلی) و تطابق الگوی تجاری با سبد ارزی ایفاء نموده و ظرفیت بانک مرکزی را جهت عرضه بیشتر ارز افزایش داده است.
وی در ادامه اظهارداشت :عمده تقاضاهای واقعی ارز به مرور به مرکز مبادلات ارزی کشور هدایت شد و این مرکز، نقش معناداری در کنترل نوسانات نرخ ارز در بازار ارز کشور ایفاء کرد.
رییس شورای پول و اعتبار با اشاره به نقش مهم ، موثر و کارآمد مرکز مبادلات ارزی کشور ، بیان داشت : هدایت تمامی منابع و درآمدهای ارزی کشور به بازار بین بانکی ارز (مرکز مبادلات ارزی کشور) شامل ارز صادرکنندگان غیر نفتی نیز کمک شایانی به افزایش سرعت تامین مالی از طریق مرکز و یکسان سازی نرخ ارز خواهد نمود. بنابراین، مرکز مبادلات ارزی فقط یک اتاق نیست، بلکه ساز و کار اجرایی جهت اجرای قانون نظام شناور مدیریت شده ارز، خرید ارز با استفاده از تمام ظرفیت های عرضه ارز در کشور و فروش ارز بر مبنای ثبت دقیق اطلاعات در بستر پورتال ارزی و تخصیص ارز بر مبنای نیازهای اولویت دار کشور برای مصارف ارزی و در نهایت مدیریت عرضه و تقاضای ارز است.
صندوق ضمانت سپرده به نوعی بیمه سپرده بانکی
بهمنی با تاکید بر تلاش تمامی ارکان بانک مرکزی در ایجاد و راه اندازی صندوق ضمانت سپرده، تصریح کرد: از اواخر سال قبل صندوق ضمانت سپرده ها با مصوبه دولت و مجلس به ثبت رسید .
وی درخصوص وظایف این صندوق گفت: سپرده های مردم در نزد شبکه بانکی توسط این صندوق کاملاً محفوظ و تضمین شده می باشد و این صندوق با کارمزد اندک از شبکه بانکی ، به نوعی بیمه سپرده بانکی تلقی می گردد .
انتهای پیام/
![]()
باشگاه خبرنگاران
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com