مشکلاتی که در قاعدگی طبیعی اند!!

۳۰ آبان ،

بیشتر مسائلی که خانم ها در طی عادت ‌ماهیانه با آن رو به ‌رو می‌شوند، کاملا طبیعی است. در واقع، بسیاری از دختران و زنان، یک روز با یکی از این مشکلات برخورد می‌کنند.

به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران؛

سندرم پیش‌ از قاعدگی
این سندرم شامل علائم جسمی و روحی است که بسیاری از خانم‌ها درست قبل از عادت ‌ماهیانه با آن روبه‌رو می‌شوند، مثل:

-جوش صورت
-نفخ
-خستگی
-کمردرد
-درد سینه‌ ها
-سردرد
-یبوست
-اسهال
-هوس‌های غذایی
-افسردگی یا ناراحتی و گریه
-زودرنجی
-مشکل در تمرکز
-مشکل در کنار آمدن با استرس

این سندرم ۷ روز قبل از آغاز عادت ‌ماهانه در بدترین وضعیت خود است و بسیار زود، پس از آغاز قاعدگی، خاتمه می‌یابد.

با اینکه سبب اصلی این سندرم شناخته شده نیست، اما به نظر می‌رسد که سبب آن تغییرات سطح هورمون‌ها و تاثیر آن بر موادشیمیایی موجود در مغز است.

در طول نیمه دوم چرخه قاعدگی، میزان هورمون پروژسترون در بدن بالا می‌رود. بعد ۷ روز قبل از عادت‌ماهیانه سطح پروژسترون و استروژن هر دو کاهش می‌یابد. این تغییرات هورمونی سبب بروز علائم سندرم پیش از قاعدگی می گردد

به نظر می‌رسد بدن بعضی خانم ها نسبت به این تغییرات هورمون حساس‌تر از بقیه است. اگر این علائم در شما شدید بود و در فعالیت‌های طبیعی شما اخلال ایجاد کرد، حتماً با پزشک مشورت کنید.

 دل‌ درد
خانم های بسیاری در چند روز اول عادت‌ ماهیانه دچار دل‌ درد می‌شوند. این د‌ل‌ درد بخاطر پروستاگلاندین می باشد که سبب شل شدن عضلات در انقباض رحم می‌شود. این انقباضات ناخواسته ممکن است خفیف یا شدید باشند.

خوشبختانه این دل‌دردها معمولا فقط چند روز باقی می‌ماند، اما اگر دچار دل‌دردهای بسیار شدید و طولانی گشتید، حتماً با پزشک مشورت کنید.

 قاعدگی نامنظم

۲تا ۳ سال بعد از اولین عادت‌ ماهیانه طول می‌کشد که بدن یک خانم بتواند یک چرخه قاعدگی منظم در خود ایجاد کند. چرخه معمول قاعدگی یک خانم بالغ ۲۸ روز است، در حالی که برای بعضی ۲۱ روز و برای بعضی دیگر تا ۴۵ روز است.
تغییر سطح هورمون‌ها سبب می‌شود عادت‌ ماهیانه در یک ماه کوتاه بوده (فقط چند روز طول بکشد) و در ماه بعدی طولانی‌تر شود (تا یک هفته طول بکشد).
ممکن است چند ماه عادت نشوید و بعد دو چرخه را پشت سر هم داشته باشید یا یک ماه در میان دچار خونریزی شدید یا کم شوید.
در صورت ملاحظه عادت ماهانه غیرعادی به پزشک مراجعه کنید.

قاعدگی تاخیری
دخترها در زمان‌های مختلفی برای اولین بار قاعده می شوند. بعضی در ۹ یا ۱۰ سالگی برای اولین بار عادت ‌ماهیانه را تجربه می‌کنند، در حالی که بعضی دیگر در سنین نوجوانی. پس اگر دخترتان از آن دسته است که دیر قاعده می‌شود، لزوماً به این معنا نیست که مشکلی دارد.
زمان عادت‌ ماهیانه شدن دختران برای اولین بار تا حد بسیاری به ژنتیک آنها بستگی دارد.
دخترها معمولا در همان سنی که مادرها و مادربزرگ‌هایشان برای اولین بار قاعده شدند، آن را تجربه می‌کنند.
همچنین بعضی نژادها به طور متوسط زودتر از بقیه پریود می‌شوند. به عنوان مثال، به طور متوسط، دختران نژاد افریقایی-امریکایی زودتر از دختران سفیدپوست عادت ‌ماهیانه می‌شوند.
اگر دخترتان تا سن ۱۵ سالگی یا ۳ سال بعد از بلوغ هنوز عادت‌ماهیانه نشده است، او را نزد پزشک ببرید.

منبع:tebyan.net


باشگاه خبرنگاران
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.