نقش راهبردی سازه گستر در AMT

گردآوری توسط گروه خودرو ممتازنیوز

 نقش راهبردی سازه گستر در AMT

نقش راهبردی سازه گستر در AMT

ممتازنیوز: پروژه خودروهای خانواده ایکس ۱۰۰ مجهز به سیستم AMT با هدف تنوع سبد محصولات و افزایش رضایت مشتریان چندی است که در دستور کارگروه خودروسازی سایپا قرار گرفته است.

به گزارش ممتازنیوز، تامین قطعات و توجه جدی به ارتقاء کیفی خودروهای جدید یکی از وظایف اصلی شرکت سازه گسترسایپا محسوب می شود.
مدیر پروژه AMT شرکت سازه گستر سایپا در توضیح این سیستم بیان داشت: سیستم AMT با استفاده از گیربکس معمولی و تحریک آن با یک سیستم برقی با هماهنگی بین کلاچ و گاز به صورت خودکار به یک گیربکس و انتقال قدرت ترکیبی دستی – خودکار عمل می کند که به اختصار به آن AMT گفته می شود Automated Manual Transmission کزازی درخصوص مزایای این پروژه گفت: حفظ خواص گیربکس های دستی و وجود دو حالت دستی و خودکار در تعویض دنده به افزایش طول عمرسیستم کلاچ، گیربکس به دلیل تعویض مناسب سیستم دنده، قیمت ارزانتر، عدم پیچیدگی های فراوان از مزایای این مدل در مقایسه با نوع تمام اتوماتیک آن است.
وی با اشاره به روند اجرای پروژه وشرکتهای همکارخاطرنشان کرد: در سال ۱۳۸۷ با همکاری شرکتهای سازه گستر، سایپا، شرکت طراح قطعات اصلیAMT ) و مگاموتور این پروژه در فاز تحقیقاتی آن آغاز و سال با تغییر طرح به فاز صنعتی در برنامه تولید گروه خودروسازی سایپا سایپا قرارگرفت.
کزازی افزود: از عواملی که در فازصنعتی این پروژه لحاظ گردید می توان به مواردی از قبیل: رعایت یکنواختی در ساخت عملکرد و بهبود دوام قطعات، ارتقاء وضعیت عملکردی و مناسب سازی قطعات جهت خودروی یورو۴ و لحاظ نمودن مباحث مربوط به نمایش وضعیت دنده و همچنین توجه به ارگونومی وضعیت دسته دنده و زیر پایی (foot rest) اشاره نمود.
وی با اشاره به نقش و ماموریت سازه گستر در این پروژه تصریح کرد: پس از نهایی شدن کانسپت قطعات حدود ۳۰ شماره فنی در دستور کار سازه گسترسایپا قرار گرفت که از این میان می توان به مجموعه هایی چون مجموعه باطری، جلو آمپر، مجموعه دسته سیم ها، پدال ترمز و کابل گاز، شلنگهای بخاری و اقلام دسته دنده و زیر پایی یا foot rest اشاره نمود و گفت: با مشخص شدن کانسپتها، کار طراحی برخی از قطعات دروهله نخست و ساخت نمونه تمامی قطعات درمراحل بعد آغاز گردید.
وی افزود: مجموعه پدال ترمز از جمله اولین قطعاتی بود که کار طراحی آن توسط سازه گستر انجام و نمونه های اولیه آن ساخته شد در این طرح پدال کلاچ حذف و متناسب با ارگونومی پای راننده پدال ترمز با افزایش طولی پد آن طراحی و ساخته شد.
کزازی ادامه داد: مجموعه نشان دهنده یا جلو آمپر از جمله قطعات دیگری بود که کار طراحی و ساخت آن توسط سازه گستر انجام گرفت در این طرح صفحه نمایش تغیرات دنده و همچنین نمایش کد های خطای سیستم برای اولین بار با پروتکل کن، طراحی و ساخته شد مدیرپروژه AMT شرکت سازه گستر سایپا افزود: از دیگر مجموعه های این خودرو که قابلیت توسعه به سایر مدلهای محصولات سایپا را دارد مجموعه زیر پایی یا foot rest می باشد، با توجه به پایین بودن تیراژ این مدل خودرو، برای ساخت و طراحی قطعات محدودیت عدم تغییر بدنه خودرو جهت یکسان ماندن بدنه خودروها، از طرف گروه خودروسازی سایپا اعلام گردید لذا تلاش شد که با شرایط بدنه فعلی جهت زیر پایی راننده قطعه ای طراحی که به راحتی در خودرو مونتاژ گردد.
کزازی درخصوص مشکلات پروژه گفت: به تناسب همه طرحها که مشکلاتی درپیدایش آن احساس می شود از چالشهای اساسی درزمینه طراحی انتخاب مواد مورد مصرف در تولید بود زیرا موادی را باید انتخاب می کردیم که بتواند در عین اینکه نیروهای ناشی از فشار پای راننده را تحمل کند مقاومت لازم در مقابل نیروهای برشی جانبی و همچنین نیروهای ناشی از شکل هندسی پین های موقعیت دهنده را در بر داشته باشد.
وی از شرکتهای – ژرفا پژوه- الکتریک خورو شرق – صبوران پلیمر-کروز- نیروساز – آریا افزار- فن ور – ایفا افزون -قطعات لاستیکی تهران – شاخص صنعت پویا – بابل موکت که در کار ساخت و طراحی قطعات در حوزه زنجیره تامین سازه گستر نقش اساسی داشته اند قدردانی نکرد.


پرشین خودرو |
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.