نوبت iبه قیر رسید

۴شنبه ۱۰م آبان iبه نقل از منبع ذکر شده در انتهای خبر در پورتال خبری ممتاز نیوز منتشر گردیده است

کد خبر:۵۰۸۸تاریخ انتشار یافتن:۱۳۹۱ سه شنبه ۹ آبان – ۷:۴۹ عصرذخیره ارسال به دوست نسخه چاپی

بعد از شوک ناشی از افزایش قیمت «مصالح‌ساختمانی» که نیمه‌اول امسال iبه پروژه‌های عمرانی وارد شد، حالا نوبت iبه «قیر» رسیده تا کار پیمانکاران این عرصه را iبه مرحله توقف کامل نزدیک کند.

به گزارش تفسیری نوساز iبه نقل از دنیای اقتصاد، هم‌اکنون نبود قیر در بازار، گرانی یک ماه گذشته این کالا را iبه حاشیه برده، طوری‌که iبه‌رغم افزایش حداقل ۴۰درصدی قیمت فروش قیر، عرضه این محصول نفتی iبه دلایل نامعلوم محدود و در بازار نایاب شده است.
پیش‌تر قیمت مصالح‌ساختمانی پرمصرف در ساخت‌وساز ۵۵درصد افزایش پیدا کرده بود و سبب iبهم‌ریختن محاسبات قیمتی انبوه‌سازان شده بود.
به گزارش تفسیری «دنیای‌اقتصاد» iبه دنبال رشد قیمت مصالح ساختمانی، ماده اولیه تولید آسفالت نیز طی ماه‌های اخیر با افزایش قیمت مواجه شد اما هم‌اکنون هم گرانی و هم نبود قیر iبه قدری مشهود شده که مدیرکل راه‌وترابری استان تهران ادامه این وضعیت را iبه ورشکستگی پیمانکاران این حوزه و تاخیر در اجرای پروژه‌های بزرگ عمرانی در پایتخت منتهی می‌داند.
فریبرز واحدی در این باره iبه «دنیای‌اقتصاد» گفت: پیمانکاران عمرانی راهساز در تهران iبه سبب نبود نقدینگی امکان خرید قیر را ندارند و در طرف مقابل، کارخانه‌های تولید قیر نیز برای فروش محصولاتشان شرط پرداخت‌نقدی را جلوی پای پیمانکاران گذاشته‌اند و این دو اتفاق متضاد سبب کندشدن شدید سرعت اجرای پروژ‌ه‌ها شده است.
واحدی افزود: قیمت هر تن قیر از حدود ۵۷۰ هزار تومان در آبان‌ماه سال گذشته iبه بیش از ۷۷۰ هزار تومان در آبان‌ماه امسال رسیده است و تولیدکننده‌های قیر در طول این مدت iبه‌صورت تدریجی و نامحسوس نسبت iبه افزایش ماهانه قیمت قیر اقدام کردند تا اینکه الان شاهد افزایش ۴۰ درصدی قیمت آن هستیم.
مدیرکل راه و ترابری استان تهران با اشاره iبه اینکه نبود قیر، پیمانکاران را زمین‌گیر کرده است، تصریح کرد: مصرف آسفالت در تهران سالی ۷۰۰ هزار تن است که برای تولید آن، حداقل ۴۰ تا ۵۰ هزار تن قیر لازم است.
واحدی از سوءاستفاده بازار در اثر افزایش ناگهانی قیمت قیر و محدودشدن عرضه آن خبر داد و گفت: اخیرا iبه خاطر گرانی قیر، یکسری واحدهای تولیدی متفرقه اقدام iبه تولید قیر بی‌کیفیت و فاقد استاندارد کرده‌اند و آن را تنی ۱۵۰ هزار تومان می‌فروشند که مصرف چنین قیرهایی برای پروژه‌های عمرانی ملی کشور خطرناک خواهد بود.
در این باره جلیل طباطبایی رییس انجمن آسفالت تهران نیز گفت: توقف عرضه و فروش قیر سبب شده دلالانی که اوایل شهریور بیش از ۱۰۰ هزار تن با قیمت دلار ارزان iبه صورت اعتباری خریده بودند قیرهای خود را با دلار گران بفروشند و قیمت ۶۹۲ هزار تومان قیر جلوی پالایشگاه iبه تنی ۸۵۰ هزار تومان برسد. با این اقدام، کارخانه‌داران آسفالت که قرارداد دارند و در مقابل کارفرمای خود متعهد می باشند که آسفالت تحویل دهند، مجبور شده‌اند برای ادامه فعالیت قیر را تنی ۱۵۰ هزار تومان گران‌تر بخرند.
وی افزود: با این وضعیت که وزارت راه، وزارت کشور، انجمن شرکت‌های راهسازی و انجمن آسفالت کلی زحمت کشیده‌اند تا تحویل مقدار ۳ میلیون تومان قیر برای کارهای عمرانی را در دستور کار قرار بدهند آخر مجبور می شوند قیر را با قیمت تنی ۷۰۰ هزار تومان خریداری نمایند، زیرا تصور می‌شود بعضی شرکت‌های تولیدکننده قیر می‌خواهند با ایجاد بازار سیاه بر‌ای قیر آن را iبه تنی یک میلیون تومان برسانند تا وقتی که موضوع ۳ میلیون تن قیری که قرار است iبه وزارت راه و وزارت کشور برای طرح‌های نیمه همه عمرانی بدهند مصوب و قطعی شد با قیمت تنی ۷۰۰ هزار تومان بفروشند و بر این دو وزارتخانه منت بگذارند که قیر را تنی ۳۰۰ هزار تومان ارزان‌تر فروخته‌اند.
در این مهم همین‌اندازه که شرکت‌های تولیدکننده قیر باید iبه تعهدات تولیدی خود iبه عنوان یک صنعتگر در جهت تامین قیر واحدهای تولید نماینده آسفالت و بر اساس نرخ واقعی، عرضه و تحویل iبه موقع قیر را عملیاتی بنماید، تولیدکنندگان آسفالت نیز باید نسبت iبه خرید کلی قیر برای وقت وفور کار، اقدامات اصولی و پایه‌ای که تاکنون نداشته‌اند را در فصل زمستان انجام بدهند، در اینجا لازم است از شرکت پخش فرآورده‌های نفتی که اخیرا جلوی صادرات قیر را گرفته قدردانی و از اینکه با تاکید بر فروش قیر فقط iبه کارخانه آسفالت حاوی مجوز، در نظر دارند جلوی رونق و واسطه پروری دلال‌گری را بگیرند، تقدیر و تشکر کرد.
رییس انجمن آسفالت در ادامه گفت: در حالی که کمبود قیر در ایران وجود دارد و انحصار در تولید قیر iبه جهت کمبود کارخانه تولید قیر کاملا مشهود و آشکار می باشد، باید از صدور مجوز تاسیس واحد تازه و دائمی نمودن پروانه‌های موقت تولید آسفالت در استان‌های تهران و البرز جلوگیری شود و کارخانه‌های آسفالت بدون مجوز برچیده و جمع‌آوری شود.
وی برای جمع‌آوری بساط دلالی در بازار قیر iبه دولت پیشنهاد کرد: مجوز تاسیس کارخانه تولید قیر را صادر نمایند و برای بخش خصوصی تسهیلات لازم را فراهم نمایند تا بخش خصوصی رغبت و توانایی سرمایه گذاری در صنعت قیر را داشته باشد، زیرا این کالا غیرازتامین بازار داخلی که سبب خواهد شد کیفیت آسفالت و دغدغه خاطر مسوولان فنی و عمرانی صنعت راه برطرف گردد، ارز آوری بسیاری برای کشور نیز iبه همراه خواهد داشت.
در حال حاضر ۱۲۰ کارخانه تولید آسفالت در استان‌های تهران و البرز فعال می باشند که ۴۰ واحد آنها بدون مجوز می باشند. این کارخانه ها در روز نیاز iبه بازار مصرفی iبه مقدار حداقل ۲۰۰ هزار تن آسفالت دارند در حالی که اکنون کل مصرف آسفالت در این دو استان حداکثر روزانه ۶۰ هزار تن است.

منبع: دنیای اقتصاد


برچسب هابرچسب ها: مصالح ، مصالح ساختمانی ، کیفیت ، استاندارد ، قیمت مصالح ، افزایش قیمت مصالح



آخرین خبرها
منبع: نوسازنیوز

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.