هنگام ورزش از کفش مناسب استفاده کنید

به منظور جلوگیری از زخم شدن پا در دیابتی‌ها؛

رعایت بهداشت مناسب و مراقبت دقیق از پاها در زمان انجام ورزش، جهت پیشگیری از عفونت‌های احتمالی ضروری است و باید به تمام زخم‌ها رسیدگی کرده و از هر گونه تحریک خودداری کنند.

به گزارش سرویس اجتماعی برنا، زهرا مدنی متخصص پزشکی ورزشی دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت:‌ بیماران دیابتی قبل از شروع ورزش حتما با پزشک متخصص مشورت کنند و توصیه می‌شود بیماران مبتلا به دیابت تیپ یک و تیپ دو ۳ تا ۷ روز در هفته برای انجام ورزش اقدام کنند.

مدنی درباره شدت ورزش افراد مبتلا به دیابت، افزود: بهتر است این افراد به طور متوسط یعنی در حدی که صحبت کردن عادی و تا حدودی مشکل باشد، بین ۲۰ تا ۶۰ دقیقه در هر جلسه یا مجموعا ۱۵۰ دقیقه در هفته ورزش کنند.

وی ادامه داد: پیاده روی، دوچرخه سواری، راه رفتن تند و ورزش‌های آبی از جمله ورزش‌های است که برای افراد دیابتی توصیه می‌شود.

به گفته وی، قند خون افراد دیابتی در هنگام ورزش باید بین ۱۰۰ تا ۲۴۰ باشد و قند خون کنترل نشده بالای ۲۵۰ از موارد ممنوعیت نسبی انجام ورزش است.

متخصص پزشکی ورزشی دفتر سلامت جمعیت، خانواده مدارس برای حرکات کششی در بیماران مبتلا به دیابت توصیه کرد: دیابتی‌ها می‌توانند ۲ تا ۳ روز در هفته و بین ۱۵ تا ۳۰ ثانیه برای هر کشش وقت بگذارند و نوع ورزش کششی بهتر است حرکات کششی برای اندام فوقانی ۴ تا ۵ حرکت و برای اندام تحتانی نیز، ۴ تا ۵ حرکت باشد. 

مدنی تصریح کرد:‌ در بیماران دیابتی که مبتلا به مشکلات قلبی، نارسایی کلیه یا اختلالات چشمی هستند، ورزش‌ها باید با شدت کم انجام شود و باید از انجام ورزش‌های شدید خودداری کنند.

وی پوشیدن کفش مناسب و انجام دادن ورزش فرد مبتلا به دیابت همراه با یک فرد دیگر را از جمله نکات و توصیه‌های مهم برای ورزش دیابتی‌ها برشمرد.


آخرین اخبار

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.