چطور هواپیما زده نشویم؟

۲۷ آبان ،

تمام کسانی که با هواپیما مسافرت می کنند از خلبان ها گرفته تا مسافران همواره در معرض خستگی های ناشی از مسافرت قرار دارند.

به گزارش تفسیری خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران؛ این خستگی ها، ریتم معمول بدن را مختلف کرده و ساعت بدن که ساعات بیداری و خواب با آن تنظیم می شوند را تغییر می دهد.
 
علاوه بر آن تاثیراتی نیز بر عملکردهای روحی و جسمی اشخاص گذاشته و حالاتی همچون خستگی، بی خوابی، کسالت، سردرد، سنگینی سر و بسیاری دیگر از این علائم را به انسان تحمیل می کند. پژوهش های پزشکی همچنین ثابت کرده اند که خستگی های ناشی از مسافرت های طولانی، مسافران را به بیماری هایی همچون سرماخوردگی، آنفلوآنزا و حتی بیماری های گوارشی مبتلا کرده است.
 
باوجود اتمام این علایم، نوع عوارض بسته به مسیر مسافرت های هوایی تفاوت دارد. به عنوان نمونه مسافرت از غرب به شرق از آنجایی که بدن برای تنظیم وقت از دست رفته با مشکلات فراوانی رو به رو است، سخت تر از مسافرت شرق به غرب است زیرا در این مسیر بدن وقت به دست می آورد. اما راهکارهای نسبتا مشترکی برای رفع آن وجود دارد که در زیر به نمونه هایی از آن اشاره می گردد:
 
۱ – الگوی خواب خود را چند روز پیش از مسافرت تغییر داده و آن را با وقت مقصد خود هماهنگ کنید. تنظیم وقت خوب تا یک ساعت در روز آثار ناشی از خستگی های مسافرتی را کاهش خواهد داد.
 
۲ – پیش از مسافرت به قدر کافی استراحت کنید. بسیاری از اشخاص پیش از مسافرت احساس خستگی می کنند که در حقیقت آثار کسالت های مسافرتی را به صورت اغراق آمیزی افزایش خواهد داد.
 
۳ – در لحظات اولیه پرواز ساعت خود را با ساعت مقصد تنظیم کنید.  
 
۴ – در وقت پرواز و حتی پس از آن مایعات بسیار بنوشید. فضای خشک داخل هواپیما سبب از دست رفتن آب بدن می گردد که این امر خستگی ناشی از مسافرت های طولانی را بیشتر می کند.
 
۵ – اگر وقت مقصدتان شب هنگام بود، در هواپیما بخوابید و متعاقبا در صورتی که وقت مقصد موردنظر شما در هنگام روز بود، بیدار بمانید.
 
۶ – در وقت پرواز و در مواقعی که بیدار میباشید، ورزش کنید. ورزش های کششی برای دست و پا و قدم زدن در طول هواپیما تاثیر خستگی های پروازی را کاهش می دهد.
 
۷ – از تجربه های قبل خود استفاده کرده و بهترین روش را در هنگام مسافرت برای رفع خستگی برگزینید.
 
۸ – از قرص های خواب آور در هنگام مسافرت اجتناب کنید زیرا آثار خستگی های مسافرتی را بیشتر می کند.
 
۹ – در هنگام ورود، از خوابیدن یا استراحت کردن اجتناب کنید زیرا خوابیدن، ساعت بدن را همچنان در حالت پیشی نگه خواهد داشت.
 
۱۰ – در بعضی موارد، مسافران در وقت خروج از سکونتگاه خود خسته نمی شوند بلکه این خستگی بیشتر در مسافرت های برگشت رخ می دهد. در این صورت تمام دستورالعمل های ذکرشده باید به همان روش به کار گرفته شوند.
 
منبع:۷sobh.com


باشگاه خبرنگاران
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.