چه خبر از احوال مرشد؟

۲۱خردادماه،

مرشد ولی‌الله ترابی مراحل درمان در بیمارستان فیروزگر را پشت سر گذاشت.

به گزارش خبرنگار تئاتر هنرآنلاین، نزدیک به یک ماه پیش مرشد ولی‌الله ترابی به سبب ابتلا به مشکلات گوارشی به بیمارستان هاشمی نژاد تهران انتقال یافت که طی معاینات به عمل آمده مشخص شد یک غده در لوزوالمعده ایشان وجود دارد.

بلافاصله این هنرمند به بیمارستان فیروزگر منتقل شد و پس از انجام آزمایشات مختلف پزشک متخصص ایشان دکتر اژدرکش تشخیص دادند مرشد باید تحت عمل جراحی قرار گیرند و البته بهبودی ایشان پس از عمل تنها ۵۰درصد است.

مرشد ابوالفضل ورمزیار دربارهٔ وضعیت فعلی ایشان به خبرنگار تئاتر هنرآنلاین گفت: چند روزی است که مرشد مراحل درمان در بیمارستان فیروزگر را پشت سر گذاشت و از بیمارستان مرخص شدند.

وی افزود: البته حال عمومی ایشان چندان مطلوب نیست و احتمالا پس از یک دوره حضور در منزل باید تحت معاینه و معالجات تازه قرار گیرند.

مرشد ترابی در سال ۱۳۱۵ در ده اسبی‌آب یا همان سفیدآب از توابع شهرستان تفرش در استان‌مرکزی به دنیا آمد. وی کودک بود که همراه خانواده به تهران آمد و در محله دروازه غار ساکن شدند. در تهران به مکتب رفت و خواندن و نوشتن را آموخت. پدرش تعزیه‌خوان بود و او هم از همان دوران کودکی، نقش طفلان مسلم را در نمایش‌ها بازی می‌کرد.

پس از نقش دو طفلان، وی به ترتیب نقش‌های حضرت قاسم(ع)، حضرت علی‌اکبر(ع) و حضرت یوسف(ع) را خواند ولی پس از مدتی در حدود ۲۰ سالگی، تعزیه خوانی را رها کرد و به سراغ آموختن فنون ورزش‌های رزمی قدیم چون چوب‌بازی، شمشیرزنی، پرتاب نیزه، کارد و… رفت. مدتی هم گود مقدس زورخانه، فنون کشتی قدیم و خصلت‌های جوانمردی و پهلوانی را تجربه کرد.

مرشد ولی‌الله ترابی با اجازه پدر، در حدود سال ۱۳۳۵، به خدمت مرشد روح‌الله شوقی نقال رفت و روایت‌های سینه به سینه نقالی را از ایشان آموخت و پس از مدتی نقالی را آرام آرام به صورت خودجوش با تمرین و ممارست در زمینه نحوه ورود شخصیت‌ها، رها کردن تیر از کمان، زدن گرز، جیغ و شیون و فریاد و دیگر حرکات نمادین آغاز کرد.

وی در حدود سال ۱۳۴۰ از محله دروازه غار به محله شهر ری نقل مکان نمود و در حوالی منطقه محل سکونت خود، در یک قهوه‌خانه بزرگ رسماً اجرای نقالی را آغاز کرد. مرشد ترابی در سال ۱۳۵۳ توسط عطاالله بهمنش (از مفسران معتبر ورزشی) به عنوان نقال افتتاحیه جشن طوس انتخاب شد و بعد از آن نیز در جشنواره‌های شیراز و اصفهان و بسیاری دیگر، مقام اول نقالی را کسب کرد.

این استاد هنر نقالی و نمایش، علاوه بر تهیه و تنظیم چندین طومار نقالی، روایت‌های گوناگون شاهنامه را نیز در چندین جلد گردآوری نموده که یک جلد آن با عنوان مشکین‌نامه توسط انتشار یافتنات نمایش به چاپ رسیده است.

انتهای پیام/۵۲/۵۳
 


آخرین خبرها
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.