چه چیزهایی رنگ پوست را بسیارزیبا و نرم می‌کند؟

۲۰ آبان ،

11-51.JPG

آیا می‌دانید با خوردن یک سری از مواد غذایی به راحتی می‌توانید پوستی شفاف و درخشان داشته باشید؟ اما چه خوراکی‌هایی؟ پیشوایان دینی ما به این سوال پاسخ می‌دهند.

به گزارش تفسیری سرویس دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، امام صادق(ع) در این باره فرمودند: “چهار چیز، چشم را جلا می‏‌دهد که سودمند است و هیچ زیانی ندارد. درباره آن‌ها از امام علیه‏‌السلام پرسیدند. فرمود: ” آویشن و نمک، وقتی با هم باشند، نانخواه و گردو، وقتی با هم باشند”. به آن حضرت گفتند: این چهار چیز وقتی با هم باشند، به چه کار می‏‌آیند؟ حضرت فرمود: “نانخواه * و گردو، بواسیر را می‏‌سوزانند، باد را دور می‏‌کنند و رنگ پوست را بسیارزیبا می‏‌سازند . . .۱”.

پیامبر خدا(ص) نیز فرموند: “هرگاه وارد آبادی وبا زده‌ای شدید و از وبای آن ترسیدید، از پیاز آن جا بخورید؛ زیرا که آن، چشم را جلا می‏‌دهد، مو را پاکیزه می‏‌گرداند، گام‏‌ها را سرعت می‏‌بخشد، تیرگی چهره را می‏‌بَرَد و خستگی را نیز می‏‌زداید۲”.

امام صادق (ع) می‌فرمایند: “پیاز، دهان را خوش‏بو می‏‌کند، انسان را قوی می‏‌سازد و پوست را نرمی می‏‌دهد۳”.

امام علی(ع) نیز فرمودند: “روغن، پوست را نرم می‏‌کند، بر توان مغز می‌‏افزاید، مجاری آب را در بدن می‏‌گشاید، کثافت پوست را از میان می‌برد و رنگ را روشن می‏‌کند۴”.

منبع:

۱- مکارم‌الأخلاق، جلد ۱ ، صفحه ۴۱۶، حدیث ۱۴۱۰ ، بحارالأنوار، جلد ۶۶ ، صفحه ۱۹۸ ، حدیث ۴٫ انظر همه الحدیث فی: صفحه ۵۸۱ ، حدیث ۱۷۵۷ ، دانش نامه احادیث پزشکی: ۱ / ۴۸۲

* تخمی است خوش‏بوی و شبیه به زنیان که بر روی خمیر نان می‏‌پاشند. سیاه تخمه، حبّه السوداء، شونیز، نانخه، نانوخیه، نانخاه و سیاه‏‌دانه نام‏‌های دیگر آن است(لغت‏نامه دهخدا).

۲- بحار الأنوار، جلد ۶۶ ، صفحه ۲۵۲ ، حدیث ۲۱ نقلاً عن الفردوس عن أبی الدرداء دانش نامه احادیث پزشکی: ۱ / ۴۸۴

۳- الکافی، جلد ۶ ، صفحه ۳۷۴ ، حدیث ۴ ، المحاسن ، جلد ۲ ، صفحه ۳۳۰ ، حدیث ۲۱۲۴ کلاهما عن درست وفیه «الفم» بدل «النکهه»، بحارالأنوار، جلد ۶۶ ، صفحه ۲۴۸ ، حدیث ۶ دانش نامه احادیث پزشکی: ۱ / ۴۸۴

۴- الکافی، جلد ۶ ، صفحه ۵۱۹ ، حدیث ۱، الخصال، ص ۶۱۱ ، حدیث ۱۰، تحف العقول، صفحه ۱۰۰ نحوه ، مکارم الأخلاق ، جلد ۱ ، صفحه ۱۱۱ ، حدیث ۲۴۸، بحارالأنوار، جلد ۱۰ ، صفحه ۹۰ ، حدیث ۱ دانش نامه احادیث پزشکی: ۱ / ۲۴۲

و موسسه علمی – فرهنگی دارالحدیث

انتهای پیام


ایسنا
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.