چیپ های فوتونی به میدان می آیند

۲۲م آذر ،

فاوانیوز: IBM امروز اعلام کرد که یک گام مهم و اساسی در زمینه چیپ های پردازشی مورد استفاده در شبکه های انتقال داده برداشته؛ همان طور که می دانید، چیپ های فعلی برای انجام عملیات های پردازشی از الکترون ها استفاده می کنند. ولی حالا IBM می گوید که به تکنولوژی لازم برای عملیاتی کردن چیپ های سیلیکونی از نوع نانوفوتونیک دست یافته تا به این طریق، فوتون ها جایگزین الکترون ها شوند.
 
به گزارش فاوانیوز به نقل از نارنجی از انگجت این چیپ سیلیکونی که در اصل یک گیرنده-فرستنده (ترنسیور) و دارای ساختار ۹۰ نانومتری است، برای انتقال داده نه از الکترون بلکه از فوتون استفاده می کند و با استفاده از تکنولوژی CMOS nanophotonics که IBM در در سال ۲۰۱۰ رونمایی کرده بود، ساخته شده. برای اینکه به اهمیت این پیشرفت پی ببرید کافی است بدانید که هر ترنسیور فوتونی قادر خواهد بود به راحتی، سرعت انتقال داده را به ۲۵ گیگابیت بر ثانیه برساند که ۲٫۵ برابر سرعت های فعلی است.
 
IBM می گوید که با مجتمع کردن تعداد بسیاری “مسیر نوری” در قالب یک فیبر نوری واحد، می توان به سرعتی بالاتر در حد “چندین ترابایت داده در هر ثانیه” نیز رسید تا انتقال داده ها بین سیستم های کامپیوتری دور از هم نیز آسان شود. این پیشرفت کمکی بزرگ به رفع محدودیت های پهنای باند است.
 
این مدارهای مجتمع نوری در ترکیب با چیپ های نانوفوتونیک علاوه بر رفع محدودیت پنهای باند می توانند با قیمت به صرفه، سرعت انتقال داده در (یا بین) سرورها، دیتا سنترها و ابر کامپیوترها را نیز در طول دهه آینده به خوبی افزایش دهند.
 
این دستاورد هم اکنون به فاز تجاری سازی رسیده که به معنای ملاحظه آن در سیستم های سرور و دیتا سنتر ها، در آینده نزدیک خواهد بود. همان طور که می دانید افزایش حجم انتقال داده بین شبکه های عظیم تا چند سال آینده به حد انفجار خواهد رسید و از این رو این تکنولوژی تازه IBM صنایع مرتبط را قادر خواهد کرد که نیازهای فزاینده این بخش را بر طرف کرده و بر چالش های پیش رو چیره شوند.

فاوا نیوز
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.