کاهش تولید خودرو چگونه قرار است جبران شود؟

کاهش تولید خودرو چگونه قرار است جبران شود؟

عصر خودرو : در حالی مدیرکل ماشین‌سازی و نیرو محرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت از توقف و جبران افت تولید خودرو در سال جاری خبر داده که این روزها خودروسازان با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می‌کنند.

به نقل از ایسنا طبق آمارهای رسمی، تولید خودرو در سه ماه نخست امسال با کاهش ۳۶ درصدی روبرو بوده است. در این میان برخی منابع نیز از کاهش ۵۰ درصدی تولید خودرو خبر داده‌اند.

بحران نقدینگی صنعت خودرو و در نتیجه عدم پرداخت مطالبات قطعه‌سازان از سوی خودروسازان و کاهش تولید قطعه مهمترین دلایل کاهش شدید تولید خودرو در سال جاری عنوان شده است.

در چنین وضعیتی در واکنش به کاهش شدید تولید خودرو بود که ماه گذشته معاون امور صنایع و اقتصادی وزیر صنعت، معدن و تجارت از برنامه‌ریزی برای توقف و جبران کاهش تولید خودرو در ماه‌های آتی خبر داد.

پس از آن نیز اخیرا مدیرکل دفتر ماشین‌سازی و نیرومحرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت از توقف کاهش تولید خودرو در تیر ماه و جبران افت تولید در ماه‌های آتی خبر داده است.

در این شرایط و با وجود مشکلات متعدد صنعت خودرو معلوم نیست چگونه قرار است این وعده‌ها محقق شود. از یک سو هنوز تکلیف تسهیلات ۲۰۰۰ میلیارد تومانی این صنعت مشخص نشده و از سوی دیگر نیز مشکلات دیگری همچون عدم تخصیص ارز مرجع برای واردات قطعات و مواد اولیه خودرویی وجود دارد.

حال اگر تسهیلات ۲۰۰۰ میلیارد تومانی پرداخت و مشکلات ارزی مواد اولیه صنعت خودرو حل شود، می‌توان امیدوار بود که خودروسازان بتوانند تولید کاهش یافته را جبران کنند، در غیر این صورت تولید خودرو با دلار آزاد قیمت این محصول را به شدت افزایش خواهد داد که نتیجه آن هم چیزی جز کاهش تولید نیست.

دوشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۱  ۱۲:۵۷


منبع:عصرخودرو

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.