۱۶ میلیون سالمند در سال ۱۴۰۴

فروردین ۱۴۰۳
ممتاز نیوز : پیر شدن جامعه ایرانی یکی از مهمترین دغدغه‌های سال‌های آینده این کشور خواهد بود. به نحوی که اگر به اظهارات وزیر کار و رفاه اجتماعی دربارهٔ آمار سالمندان در سال ۱۴۰۴ که به ۱۶ میلیون نفر می‌رسد ،توجه کنیم ، نیاز به یک برنامه‌ریزی همه جانبه ضرورت دارد. در این خصوص وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: درحال حاضر حدود ۶ میلیون سالمند در کشور داریم که تا سال ۱۴۰۴ تعداد آن‌ها به نزدیک ۱۶ میلیون نفر خواهد رسید بنابراین ما باید برنامه‌ریزی درستی در حوزه سالمندان داشته باشیم.

به گزارش ممتاز نیوز به نقل از روزنامه مردم سالاری ؛ علی ربیعی در حاشیه بازدید از مرکز خیریه نگهداری از سالمندان اقلیت‌های مذهبی مریم مقدس که به مناسبت فرارسیدن هفته گرامی‌داشت منزلت سالمندان انجام شد، درجمع خبرنگاران گفت: مطالعات جمعیت‌شناسی نشان می‌دهد که جمعیت سالمندی ایران در دهه‌های آتی رو به گسترش است و این درحالی است که در سال‌های قبل در رابطه با مسائل سالمندی تحقیقات بسیاری انجام نشده و برنامه‌ریزی‌های لازم در این حوزه صورت نگرفته است. او با بیان اینکه باید به مسائل پزشکی سالمندان توجه بیشتری شود و در این زمینه برنامه‌ریزی صورت گیرد، گفت: ما در حال حاضر متخصص کودکان در کشور بسیار داریم اما تعداد پزشکان متخصص طب سالمندی بسیار کم است. وزیر تعاون کار و امور اجتماعی با توضیح اینکه گسترش زندگی شهرنشینی و آپارتمان نشینی سبب شده است که سطح زندگی به زیان سالمندان تغییر کند، گفت: در قبل سالمندان در میان خانواده خود زندگی می‌کردند و انتقال ارزش‌های بین نسلی آسان‌تر بود اما در حال حاضر متاسفانه زندگی‌های آپارتمانی سبب شده است این قضیه کمرنگ‌تر شود و عاطفه خانوادگی کمرنگ‌تر باشد.

ربیعی ادامه داد: در قبل سالمندان آرامش و آسایش بیشتری داشتند چون در محله با همسایگان خود نیز ارتباط برقرار می‌کردند و کنار خانواده‌ها بودند اما اکنون شرایط تغییر کرده و بعضی از سالمندان در کنار خانواده‌هایشان نیستند. او با تاکید براینکه باید تحقیقات در حوزه سالمندی تقویت شود، گفت: ما باید زیرساخت‌ها را به گونه‌ای فراهم کنیم که تا دو دهه آینده برای سالمندی برنامه‌ریزی داشته باشیم.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه دولت در زمینه سالمندان و مساله سالمندی مسئولیت دارد، گفت: ما باید ظرفیت‌های فرهنگی و نهادهای اجتماعی را به گونه‌ای تقویت کنیم که تا حد ممکن سالمندان در کنار خانواده‌هایشان زندگی کنند. ربیعی که در هنگام بازدید از مرکز نگهداری از سالمندان اقلیت‌های مذهبی مریم مقدس در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت، با بیان اینکه این مرکز به صورت خیریه‌ای اداره می‌شود و بعضی از خواهران تارک دنیا در این مرکز زندگی خود را وقف نگهداری از سالمندان کرده‌اند، گفت: با توجه به تغییراتی که در سبک زندگی سالمندان در جامعه اتفاق افتاده است باید تلاش کنیم ما نیز از ظرفیت‌های دینی برای کرامت سالمندان و نگهداری از آن‌ها استفاده کنیم.

او با تاکید بر اینکه روح «خیر جمعی» باید در جامعه احیا شود، گفت: نخبگان جامعه مانند نخبگان دانشگاهی، هنرمندان، فیلمسازان و دیگر اقشار جامعه باید فرهنگ خیرخواهی را در جامعه گسترش دهند.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه سازمان بهزیستی باید یارانه‌های بیشتری را در زمینه سالمندان اختصاص دهد، گفت: برنامه ما این است که در آینده سازمان بهزیستی از سالمندان بیشتر حمایت کند.

health Rss :salamatnews.com
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.