جزییات تسهیلات ۹گانه وزارت ورزش وجوانان برای ازدواج جوانان؛ از تامین مسکن تا پرداخت مستمری

۲۳ آبان ،

معاون امور فرهنگی و تربیتی وزارت ورزش و جوانان با اشاره به ارائه بسته ۹ گانه پیشنهادی وزارتخانه به دولت که به مناسبت هفته ازدواج و سالگرد ازدواج امام علی (ع) و حضرت زهرا (س) تنظیم شده بود، گفت: این بسته پیشنهادی تقدیم دولت شده و در انتظار تصویب آن در هیات دولت هستیم.

سید باقر پیشنمازی به ظرفیت‌های موجود در قانون در جهتی ازدواج جوانان اشاره کرد و افزود: دراین بسته ۹ گانه پیشنهادی اولین پیشنهاد وزارت ورزش و جوانان در جهتی ارائه تسهیلات به جوانان درجهت ازدواج آسان آنان، بحث مسکن جوانان است که طبق ماده ۳ قانون تسهیل ازدواج جوانان مصوب ۱۳۸۴ مجلس شورای اسلامی، پیشنهاد شده است تا وزارت راه و مسکن با استفاده از ظرفیت‌های اعتباری زمینه احداث واحدهای مسکونی کوچک با ۵۰ متر مساحت را برای واگذاری موقت به صورت سه ساله و اجاره‌ای برای جوانانی که تازه ازدواج کرده‌اند، فراهم کند. دراین فرصت می توانند برای مسکن دائم خود چاره اندیشی کنند.

 

 

اختصاص ۱۰ میلیارد ریال اعتبار برای تسهیل ازدواج جوانان به هر استان

 

 

 

تامین ودیعه اجاره مسکن برای زوج‌های کم درآمد

 

 

وی در ادامه پیشنهاد دوم وزارت ورزش و جوانان به شورای برنامه ریزی استانها را تخصیص مبلغ ۱۰ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز به ستاد ساماندهی ازدواج استانها برای تسهیل امر ازدواج جوانان در هر استان عنوان کرد و افزود: پیشنهاد سوم وزارتخانه به معاونت راهبردی ریاست جمهوری تامین ودیعه اجاره مسکن برای زوج‌های کم درآمد است.

 

 

 

افزایش مبلغ هدیه ازدواج کارکنان دولت و فرزندانشان تا سقف ۵۰ میلیون ریال

 

 

 

معاون امورفرهنگی و تربیتی وزارت ورزش و جوانان اظهار کرد: پیشنهاد چهارم وزارت جوانان به کلیه دستگا‌ه‌های اجرایی است به طوری که طبق ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری با همکاری معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری می‌توانند از محل صرفه جویی در اعتبارات سالانه هر یک از دستگاه‌ها، نسبت به افزایش مبلغ هدیه ازدواج کارکنان دولت و فرزندانشان تا سقف ۵۰ میلیون ریال اقدام کنند.

 

 

تدوین لایحه تسهیل مشاوره‌های پیش و بعد از ازدواج

 

 

 

وی ادامه داد: در پیشنهاد بعدی تاکید شده است که وزارت ورزش و جوانان و وزارت دادگستری با همکاری مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نسبت به تدوین لایحه تسهیل مشاوره‌های پیش و بعد از ازدواج اقدام کنند و این لایحه برای تصویب به مجلس ارائه شود تا تسهیلات مشاوره از جمله بیمه شدن خدمات مشاوره‌ای فراهم شود.

 

پیشنمازی یادآور شد: پیشنهاد بیمه خدمات مشاوره‌ای در جهتی نیاز جوانان به مشاوره و ترغیب آنان به این امر داده شده است تا جوانان با فراهم شدن چنین بسترهایی از این ظرفیت‌ها بهره گیرند.

 

 

اولویت قرار دادن استخدام جوانان متاهل

 

 

 

پرداخت مستمری به جوانان غیر شاغل تا وقت شاغل شدنشان

 

 

معاون امور فرهنگی و تربیتی وزارت ورزش و جوانان پیشنهاد ششم این وزارتخانه را تاکید به دستگاه‌های اجرایی در جهتی اولویت قرار دادن استخدام جوانان متاهل عنوان کرد و گفت: طرح بیمه حمایت از متاهلین نیز پیشنهاد بعدی وزارت ورزش و جوانان است به طوری که جوانان بیکار که به سبب نداشتن شغل تن به ازدواج نمی‌دهند بتوانند تا وقت شاغل شدنشان از طریق بیمه، مستمری دریافت کنند؛ چرا که بسیاری از جوانان به سبب عدم اشتغال ازدواج نمی‌کنند و با موافقت این پیشنهاد فرصت مناسبی برای ازدواج آنها فراهم می‌شود.

 

 

حذف ضامن وام ازدواج و افزایش نرخ وام به نسبت تورم سالانه

 

 

 

ارائه تسهیلات ازدواج از سوی دستگاه‌ها به جوانان غیرمتأهل (کارمندشان)

 

 

وی گفت: پیشنهاد هشتم این وزارتخانه به بانک مرکزی است که نسبت به حذف ضامن ازدواج اقدام کند همچنین وام ازدواج نیزبه نسبت تورم سالانه افزایش یابد.

 

پیشنمازی درمورد آخرین پیشنهاد وزارت ورزش و جوانان دراین بسته ۹ گانه، اظهارکرد: دستگاه‌های اجرایی به استناد ماده ۴۱ قانون برنامه پنجم توسعه می‌توانند تسهیلات ویژه‌ای را به جوانان غیرمتأهل (کارمندشان) ارائه دهند تا کارکنان مجرد با استفاده از تسهیلات این دستگاه‌ها نسبت به ازدواج آسان اقدام کنند، بنابراین وزارت جوانان با استناد به آیین نامه اجرایی این ماده پیشنهاد داده است تا دستگاه‌های اجرایی تسهیلاتی برای کاهش بها‌های ازدواج به جوانان شاغل خود ارائه دهند و اعتبارات آن هم از ماده ۴۱ قانون برنامه پنجم توسعه تامین شود.


sadkhabar.ir
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.