سهم ۸میلیارد دلاری سازندگان داخلی در بخش نفت

۳۱فروردین۱۳،

shafeie-1.jpg

رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران گفت: در سال ۱۳۹۰ حدود هشت میلیارد دلار تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت توسط سازندگان داخلی تامین شده است.

به گزارش ایسنا، غلامرضا شافعی در بازدید از نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با اعلام خبر بالا افزود: به سبب استعداد کشور در زمینه نفت و گاز، تاکنون بخش مهمی از توان و استعداد سازمان گسترش صرف توسعه صنایع مرتبط با این صنعت شده است.

وی به لزوم سرمایه گذاری برای ساخت تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت و گاز اشاره کرد و گفت: تا افق ۱۴۰۴ مقرر شده ۵۰۰ میلیارد دلار در صنعت نفت و گاز سرمایه گذاری شود که ۶۰ تا ۷۰ درصد این سرمایه گذاری ها باید صرف تامین تجهیزات از قبیل پمپ ها، شیرها، کمپرسورها، لوله ها و… شود.

شافعی ادامه داد: ‌اگر ۶۰ درصد این رقم که معادل ۳۰۰ میلیارد دلار است، هدفگذاری شود و ۵۰ درصد آن از خارج و ۵۰ درصد بقیه از داخل کشور تامین شود، معنای آن این است که باید ۱۵۰ میلیارد دلار برای تحقق برنامه تامین تجهیزات از داخل کشور سرمایه گذاری شود.

رئیس هیات عامل ایدرو گفت: این در حالی است که بسیاری از تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت و گاز امروز به دلایل سیاسی از خارج کشور قابل تامین نیست و باید برای تحقق برنامه ساخت داخل این تجهیزات برنامه ریزی شود.

به گفته وی، در این میان سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران باید تامین بخشی از نیاز صنعت نفت و گاز به تجهیزات را عهده دار شود. وزارت نفت و وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان گسترش علاقه مند می باشند که از سرمایه‌گذاری ها در این زمینه حمایت کنند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با ابراز رضایت از روند ساخت تجهیزات مورد نیاز فازهای پارس جنوبی در داخل کشور، افزود: هم اکنون بعضی از پیشرفته‌ترین تجهیزات این فازها در شرکت های خصوصی و عمومی ایرانی همچون ایزوایکو و ماشین سازی اراک ساخته می گردد که علاوه بر جلوگیری از خروج مقادیر هنگفتی ارز، سبب کم اثر شدن تحریم ها شده است.

رئیس ایدرو همچنین در زمینه پیشرفت فازهای ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی اظهار داشت: پیشرفت فیزیکی این فازها به ۸۰ درصد رسیده و واحد یوتیلیتی پالایشگاه این فازها تا اواسط تیرماه به بهره برداری می‌رسد.

وی خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود با تامین تجهیزات، نصب و راه اندازی پالایشگاه این فازها از اواسط اردیبهشت شتاب گیرد. همچنین حفاری در فاز ۱۷ از پیشرفت مناسب‌تری برخوردار است و گاز تولیدی، می تواند در تامین خوراک مورد نیاز پالایشگاه های دیگر مورد استفاده قرار گیرد.

انتهای پیام


ایسنا
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.