فشارهای جبهه استکبار اجازه مذاکره برابر بر اساس بازی برد- برد را نمی دهد

به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار جمعی از دانشجویان و استادان گروه حقوق و علوم سیاسی واحد پردیس دانشگاه آزاد اسلامی که در ایام ولادت امام علی (ع) و رحلت امام (ره) برگزار شد، با تبریک ولادت باسعادت امیرمؤمنان علی(ع)، به جایگاه مهم و والای مولای متقیان در اسلام پس از رسول اکرم(ص) اشاره کرد و گفت: حتی از دیدگاه علمای اهل سنت اگر بحث حق حکومت را هم به کنار بگذاریم، به لحاظ اعتقادی و اسلامی اول شخص اسلام پس از نبی مکرم اسلام، حضرت علی(ع) است.

آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به دوران خلافت آن حضرت پس از ۲۵ سال خانه‌نشینی و نیز فتنه‌ها و جنگ‌های دوران خلافت امام اول شیعیان گفت: با همه این مصائب و مشغله‌هایی که حضرت علی(ع) داشتند امروزه، منبع عظیمی از حکمت‌ها و پندهای گهرباری از ایشان موجود است که در هیچ زمانی تازگی و کارایی خود را از دست نمی‌دهد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به سالگرد رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، حضرت امام خمینی(ره) را خلف صالح امیرمؤمنان(ع) خواند و با تأکید بر اینکه حقیقتاً بعد از غیبت امام زمان(عج) عالمی به سیاست، کیاست، علم و نبوغ ایشان سراغ نداریم تصریح کرد: در بیان شجاعت امام راحل(ره) همین کافی است که در اوج قدرت امنیتی، نظامی و سیاسی رژیم طاغوت و حمایت قدرت‌های استکباری از این رژیم، بدون ذره‌ای هراس و تنها به یاری خداوند و پشتیبانی مردم در مقابل استبداد و استکبار ایستاد و پس از هفده سال مبارزه و با کمترین هزینه و شهید انقلاب اسلامی را به پیروزی رساند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تأکید بر حقوق مردم را از مهمترین اعتقادات قلبی حضرت امام خواند و با اشاره به حضور میلیونی مردم در تظاهرات علیه رژیم شاه، انقلاب اسلامی را مردمی‌ترین انقلاب تاریخ دانست و گفت: همین انقلاب اسلامی بعد از سه دهه، الهام‌بخش حرکت‌های مردمی و اسلامی منطقه شده که نوید آینده مبارکی را برای نسل‌های آینده جوامع اسلامی به همراه خواهد داشت.

رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی، تأسیس این مؤسسه عظیم فرهنگی، آموزشی را از دیگر ثمرات انفاس قدسیه امام راحل(ره) خواند و با اشاره به مصائب جوانان برای ورود به دانشگاه در ابتدای انقلاب گفت: سهولت و راحتی امروز ورود به دانشگاه به خاطر حمایت بنیانگذار جمهوری اسلامی و زحمات دلسوزان انقلاب در تأسیس دانشگاه آزاد و سپس سایر مؤسسات آموزش عالی غیردولتی است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسشی پیرامون مرز کارایی و استفاده از فقه اسلامی به عنوان منبع قانون‌گذاری، به مهجور بودند تشیع و فقه شیعه در طول تاریخ اشاره و نظام جمهوری اسلامی را اولین حکومت شیعه که می‌خواهد در چارچوب معارف اسلامی جامعه را اداره کند، خواند و گفت: به لحاظ جوانی این حکومت، طبیعی است که در قانون‌گذاری و اجرا ضعف‌هایی مشاهده بشود، اما به خاطر وجود منابع غنی فقهی و با تلاش و کوشش حوزه‌های علمیه در روزآمد کردن فقه اسلامی، آینده درخشانی پیش رو خواهیم داشت.

وی افزود: البته افراد و جریان‌های انحرافی و دشمنان افراطی به نام اسلام مانع بزرگی در راه شناخت و حاکمیت اسلام ناب‌اند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، مباحثی نظیر حقوق زنان و روابط اجتماعی را نیازمند کار گسترده علما و حوزه‌های علمیه خواند و افزود: اگر می‌خواهیم حکومتی اسلامی براساس فقه شیعه و نیازهای روز داشته باشیم، حوزه و دانشگاه باید با کار کارشناسی به دیدگاهی نزدیک در زمینه روزآمد کردن فقه اسلامی به عنوان منبع قانون‌گذاری برسند.

ایشان در پاسخ به سؤالی پیرامون جایگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان بن‌بست‌شکنی در روند قانون‌گذاری کشور، به تشریح عنوان «مصلحت» از دیدگاه فقه اسلامی و نیز حضرت امام(ره) پرداخت و «مصلحت» را یک اصل فقهی خواند و تصریح کرد: بر این اساس بنا بر قانون اساسی، رفع اختلاف میان شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی و گزینش و انتخاب دیدگاه یکی از این دو نهاد توسط اعضای مجمع، عنوان «مصلحت» یافته است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، رفع «معضل» را از دیگر عناوین «مصلحت» خواند و تأکید کرد: اگر رهبری معظم انقلاب موردی را به عنوان «معضل» تشخیص دهند، آن را به مجمع احاله می‌کنند و مجمع نیز دیدگاه کارشناسی خود را در این زمینه بیان و راهکار تعیین می‌کند و هر دو وظیفه بن‌بست‌شکنی است.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به وظیفه تدوین سیاست‌های کلی نظام در زمینه‌های گوناگون به عنوان راهکار حل مشکلات اشاره کرد و افزود: این انتظاری که در حال حاضر در جامعه در مورد مجمع تشخیص مصلحت به عنوان حلال همه مشکلات و معضلات جامعه وجود دارد درست نیست و این سوءبرداشت باید توسط حقوقدانان و کارشناسان به درستی برای جامعه تشریح و تبیین گردد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسشی پیرامون خلاف قانون بودن قانون‌گذاری توسط مجمع تشخیص مصلحت، با تأیید این مطلب گفت در زمان جنگ چند مورد قانون‌گذاری توسط مجمع انجام گرفت. ایشان این امر را مختص دوران خاصی چون دفاع مقدس و البته زیرنظر حضرت امام(ره) خواند و گفت: به خاطر وضع خاصی که در دوران دفاع مقدس داشتیم و لازم بود برخی موارد نظیر قانون کار، تعزیرات حکومتی و یا اراضی کشاورزی و نیز قانون مواد مخدر که به لحاظ شرعی و قانون اساسی مبنایی برای آن نداشتیم و ضرورت جنگ و نیاز جامعه نیز بود توسط مجمع تصویب شد و پس از جنگ دیگر موردی به عنوان تصویب قانون در مجمع نداشتیم و شاید بشود آن موارد را هم از مصادیق معضلات و بن‌بست‌شکنی خواند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در پاسخ به سؤالی پیرامون آینده مذاکرات هسته‌ای با گروه ۱+۵، نابرابر بودن این مذاکرات را یادآور شد و گفت: اگرچه جمهوری اسلامی ایران با کمک خداوند متعال و مقاومت مردم فداکار کشورمان در راه حقوق خود ایستاده است، اما فشارهای همه‌جانبه جبهه استکبار، اجازه مذاکره برابر براساس «بازی برد- برد» را نمی‌دهد. لذا غرب باید بداند که راه موفقیت مذاکرات، تصریح آنان بر حقوق حقه مردم ایران و نیز عدم استفاده از ابزار نخ‌نمای، تهدید، تحریم و فشار است.

رئیس هیأت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به پرسشی پیرامون آینده جنبش‌های منطقه و نقش جمهوری اسلامی در آن، حرکت‌های مردمی و اسلامی کشورهای اسلامی را الهام گرفته از انقلاب اسلامی ایران خواند و با تأکید بر لزوم هوشیاری انقلابیون درباره آینده انقلاب‌ها گفت: جمهوری اسلامی ایران می‌توانست از مرحله الهام‌بخشی به مرحله انتقال تجربیات و تأسیس و کارآمدی نظام اسلامی برسد، اما اینکه چرا در این مورد ضعف وجود دارد، نیاز به آسیب‌شناسی توسط کارشناسان و محققان حوزه و دانشگاه دارد.

در ابتدای این دیدار خانم عرب و آقای درویش از اساتید دانشکده حقوق و علوم سیاسی واحد پردیس دانشگاه آزاد اسلامی به طرح دیدگاه‌های خود پیرامون وضعیت رشته حقوق و نیز وضع قانون‌گذاری در کشور پرداخته و در ادامه تعدادی از دانشجویان حاضر در جلسه پرسش‌های حقوقی خود را پیرامون مشکلات قانون، قانون‌گذاری و نهادهای قانون‌گذار کشور مطرح و خواستار پاسخ آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و ارائه دیدگاه از سوی ایشان در این زمینه‌ها شدند.
 


MehrNews Rss Feed

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.