آثار هنرمندان پیشکسوت باید برای نسل جوان ایجاد انگیزه کند

سه شنبه ۳۰ خرداد – ۰۴:۱۷:۱۳ ب.ظ

نظرات شما ارسال به دیگران چاپ بدون عکس چاپ با عکس
نظرات شما ارسال به دیگران چاپ بدون عکس چاپ با عکس

گزارشی از نمایشگاه نقاشی خط رضا رینه ای در فرهنگسرای نیاوران؛

بزرگنمایی:  

خبرگزای آریا- نقاشی خط های رضا رینه ای به دیوار گالری شماره یک فرهنگسرای نیاوران آویخته شده است .
به گزارش خبرگزاری آریا، رینه ای در این نمایشگاه ۳۵ اثر نقاشی خط در اندازه های ۱۱۰ در ۱۵۵  و۱۰۰ در ۷۰ سانتی مترو با تکنیک رنگ روغن و اکرلیک همراه با ورق طلا خلق را به معرض تماشا گذاشته است .
وی در مورد دوره های کاری اش که تا کنون پشت سر نهاده گفت : آثار من به سه دوره تقسیم بندی می شوند نخست ارایه کارهایی به شکل سنتی و کلاسیک و به خصوص در قطعات سیاه مشق ،دوم آثاری با تلفیق مینیاتور و اجرا شده به شکل کاملا کلاسیک و با وفاداری به آثار سنتی دوره های تیموری و صفوی و دوره پایانی که نقاشی خط های حاضر در فرهنگسرای نیاوران است این آثار محصول دو سال اخیر است که نتیجه تحقیق و پژوهش من هستند. رنگ های به کار برده در این کارها متفاوت با آثار کلاسیک می باشد .
رینه ای دلیل روی آوردنش به نقاشی خط را چنین توصیف کرد : به دلیل تحصیلات مرتبط در دانشگاه در گرایش نقاشی به نگارگری نقاشی خط همیشه دغدغه من بود . و اولین آثارم را با رنگ و مینیاتور به عنوان نقاشی خط در سال ۷۲ در گالری سیحون ارایه دادم.
او در این آثار، خوشنویسی را به صورت سیاه مشق و کتیبه بسیار قوی آورده که در ارتباط تنگاتنگ فرمی و محتوایی با مینیاتور ایرانی قرار دارند و در نهایت کمپوزیسیونی خاص و متفاوت را پدید آورده اند.
وی از اشعار شعرای کلاسیک ایرانی همچون سعدی ،حافظ،مولانا … برای به تحریر در آوردن سیاه مشق هایش استفاده کرده است .این هنرمند نقاشی خط در این باره ادامه داد : از اشعار ،شعرای کلاسیک بویژه حافظ و سعدی و مولوی استفاده کردم و مضامین با تصاویر ارتباط مستقیم دارند و این به ارتباط بیشتر کار با مخاطب کمک بسزایی می کند .
وی افزود : خوشنویسی به کار رفته در این آثار به شکل سیاه مشق و در اشکال مختلف به خصوص کتیبه اجرا شده و شیوه اجرای خوشنویسی این آثار تلفیقی از دوره صفوی ،قاجار و معاصر است که قابلیت اجرا با رنگ های اکرلیک و در اندازه بزرگ را داشته باشند .
سبک به کار رفته دربیشتر نقاشی خط ها از دوره مکتب اصفهان و طراحی های رضا عباسی ست و در شیوه و اجرای خوشنویسی نیز از شیوه های مختلف دوره صفوی ،قاجار بویژه میرزا غلامرضا اصفهانی و دوره معاصر استفاده شده که با لحن شخصی هنرمند ترکیب شده و بر روی بومش نقش بسته است .
وی در مورد مینیاتور های به کار برده در آثار جدیدش گفت : این مینیاتور ها از دوره صفوی (مکتب اصفهان) انتخاب شده اند. پختگی این آثار به ویژه در آثار رضا عباسی به عنوان یکی از درخشان ترین دوره های مینیاتور ایران،دیده می شود. از سویی دیگر لطافت چهره ها و سابقه ذهنی از حضور این آثار در موزه های ایران و خارج از کشور ،یادآور سابقه تاریخی این هنر در ذهن بیننده این آثار خواهد بود .
رینه با اشاره به استفاده از رنگ های بسیار درخشان در این آثار اضافه کرد : در ارایه این آثار از رنگ ها درخشان و شفاف بهره گرفتم و اثری از کهنگی در آنها نیست . مهم برای من ارتباط این رنگ ها و تلفیق و همنشینی آنها در آثار بود و می بایست با در نظر گرفتن رنگ های سرد و گرم و قرار گرفتن آنها در نقاط مشخص و معین ،تعامل صحیح در هارمونی رنگ ها بوجود می آوردم .
او در مورد برتری نقاشی بر خوشنویسی و یا بالعکس در این آثار گفت : خواسته یا نا خواسته در بعضی از تصاویر وجه یکی بر دیگری قالب شده است و در بعضی این تناسب در یک حد رعایت شده است و سعی نکردم طبق تعریف و جدول خاصی کار کنم زیرا در این صورت احساس هنری تحت تاثیر قاعده مندی های بیش از حد قرار می گرفت و با روح اجرای یک اثر هنری منافات داشت .
رضا رینه ای با بیان اینکه برای هنرمندان نقاشی خط دانستن خود نقاشی الزامی است گفت : برای هنرمندان این حوزه دانستن نقاشی خط الزامی است ولی دانش و شناخت رنگی و اشراف بر فرم و کمپوزیسیون صفحه که با هنر گرافیک هم در ارتباط هست لازم است . همچنان که یک نقاش بدون شناخت خوشنویسی و دانش آن(لا اقل در سطح متوسط) نمی تواند از تمامی ظرفیت های لازم برای آفرینش آثار نقاشی خط بهره ببرد.
وی در پایان با اشاره به وظیفه هنرمندان این حوزه در ارتباط با همراه کردن نسل جوان با هنر نقاشی خط امروز گفت : وظیفه هنرمندان پیشکسوت اجرای آثاری است که برای نسل جوان ایجاد انگیزه کند ،انتخاب و گزینش این آثار و پیدا کردن راه برای پیشرفت به عهده خود هنرجویان و علاقمندانی است که می بایست استعداد و پتاسیل واقعی خود را یافته و با راه تطبیق دهند .
رضا رینه ای متولد ۱۳۴۷ تهران است. وی دارای مدرک دکترای هنر از شورای ارزشیابی هنر کشور و همچنین درجه استادی انجمن خوشنویسان ایران می باشد . رینه ای فارغ التحصیل رشته نقاشی با گرایش هنرهای ایرانی و نگارگری از دانشکده هنر تهران است . او مبدع شیوه نوین در
ترکیب بندی خوشنویسی و نگارگری و تذهیب بر پایه آثار کلاسیک در نگاهی نو است که در سال ۱۳۸۸ نمایشگاهی از این آثار را در گالری امروز به نمایش گذاشت . وی تا کنون در نمایشگاه های انفرادی و گروهی متعددی از جمله گالری والی ،گالری سیحون،موزه رضا عباسی ،گالری امروز ، باشگاه ایرانیان دوبی ، تاجیکستان،انگلستان ،مراکش و… شرکت داشته است .
نمایشگاه نقاشی خط رضا رینه ای تا تاریخ یکم تیرماه در گالری اصلی فرهنگسرای نیاوران برپاست و علاقمندان می توانند همه روزه از ساعت ۱۰ تا ۱۹ (روزهای تعطیل ۱۴ تا ۱۹ ) از این آثار در فرهنگسرای نیاوران واقع در انتهای خیابان پاسداران ،رو به روی پارک نیاوران دیدن نمایند .

کد خبر: ۲۰۱۲۰۶۱۹۱۶۱۷۱۳۹۸۱


خبرگزاری آریا

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.