آشوب در تونس پس از ترور یکی از چهره‌های مطرح اپوزیسیون

۱۸ام بهمن ،

DW-19.jpg

دولت اسلامگرای تونس با قتل رهبر حزب “جبهه مردمی” زیر شدیدترین انتقادها قرار گرفته ‌است. پلیس با گاز اشک‌آور و تیر هوایی به مصاف تظاهرکنندگان خشمگین رفت و این در حالی است که رئیس جمهوری فرانسه نسبت به گسترش خشونت‌ها در تونس اخطار داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شهرهای تونس در پی ترور یکی از چهره‌های شناخته شده اپوزیسیون این کشور ناآرام شده‌اند. خبرگزاری‌ها از تجمع تظاهرکنندگان در برابر دفاتر حزب حاکم “النهضه” و حمله مردم به بعضی از این مراکز خبر می‌دهند. معترضان، اقدام به آتش زدن دفاتر مرکزی این حزب و تخریب اموال سایر شعب آن کرده‌اند.

از شهر مزونه، در نزدیکی سیدی بوزید خبر به آتش کشیده شدن دفتر حزب حاکم النهضه می‌رسد. خبرگزاری رویترز اعلام کرده که پلیس با گاز اشک‌آور و تیر هوایی به مصاف تظاهرکنندگان در این شهر رفته است. شاهدان عینی گزارش می‌دهند که دست‌کم ۴۰۰۰ تن در سیدی بوزید اجتماع کرده و علیه دولت شعار داده‌اند. از شهر قفسا نیز گزارش می‌شود که معترضان به دفاتر حزب الهنضه حمله برده‌اند.

خبرگزاری فرانسه می‌نویسد، کمی پس از اعلام خبر ترور شکری بلعید، مردم بسیاری جلوی وزارت کشور تونس جمع شدند و شعار “ننگ بر دولت” سر دادند. به نقل از این خبرگزاری، بسیاری از تظاهرکنندگان خواستار استعفای دولت تونس شده‌اند. این دولت اسلام‌گرا، دو سال پیش و پس از سقوط زین‌العابدین بن علی، دیکتاتور پیشین این کشور به روی کار آمده است.

شکری بلعید، دبیرکل حزب چپ‌گرای “جبهه مردمی” صبح چهارشنبه هنگام خروج از خانه خود با شلیک سه گلوله کشته شد. برادر بلعید در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه، مسئولیت این ترور را متوجه اسلامگرایان و راشد الغنوشی، رهبر النهضه ساخته است. الغنوشی این اتهام را رد می‌کند.

شکری بلعید در ماه‌های قبل همواره نسبت به خطر جنگ داخلی در تونس اخطار داده بود. بلعید از جمله اعضای سکولار حزب “کنگره برای جمهوری” بود که در ائتلاف دولتی حضور دارد.

این حزب روز یکشنبه تهدید کرده بود که اگر دو وزیر اسلامگرا از دولت خارج نروند، ائتلاف را ترک می‌گوید. پس از تشکیل دولت تحت سلطه اسلامگرایان در تونس در اکتبر ۲۰۱۱، بسیاری نیروهای سکولار این کشور از رشد شتاب گیرنده افراط گرایان در تونس بیمناک بودند.

حمادی الجبالی، اول وزیر تونس در مصاحبه‌ای رادیویی این ترور را محکوم کرده و آن را جنایتی علیه همه خوانده است. الجبالی با اخطار نسبت به هرج و مرج، مردم را به آرامش دعوت کرده است.

لغو سفر رئیس جمهوری تونس به قاهره

همسر شکری بلعید می‌گوید که شوهرش هنگام رفتن به سر کار، ترور شده است. بستگان بلعید از جمله برادر او، حزب النهضه را مسئول این سوءقصد دانسته‌اند.

به گزارش دویچه وله، منصف المزروقی، رئیس جمهوری تونس پس از این ترور، سفر خود در استراسبورگ را ناتمام گذاشت و به کشورش بازگشت. وی هم‌چنین قرار سفر به قاهره برای شرکت در اجلاس سران سازمان همکاری‌های اسلامی‌ را لغو کرد.

بلعید دومین چهره اپوزیسیون تونس است که پس از سقوط بن‌علی، دیکتاتور این کشور در ژانویه سال ۲۰۱۱ به قتل می‌رسد. در اکتبر سال ۲۰۱۲ یکی دیگر از شخصیت‌های اپوزیسیون تونس، پس از حمله هواداران دولت به دفترش و سکته قلبی ناشی از درگیری، جان باخت.

فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه با ابراز تاسف از ترور شکری بلعید، نسبت به گسترش خشونت سیاسی در تونس ابراز نگرانی کرد.

اولاند گفت که این ترور، یکی از شجاع‌ترین و مستقل‌ترین صداهای تونس را خاموش کرد.

از سوی دیگر اتحادیه اروپا، آلمان و آمریکا این ترور را محکوم کرده و خواستار مجازات هرچه سریعتر عاملان آن شدند.

انتهای پیام


ایسنا
باز بازنشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.