آغوز؛ اولین واکسیناسیون نوزاد

فروردین ۱۴۰۳

آغوز غنی از سلول های فعال ایمنولوژیکی، آنتی بادی ها و سایر پروتئین های حفاظتی است، بنابراین به‌عنوان اولین واکسیناسیون نوزاد عمل می کند.

به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ کارشناس بهداشت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه نوزاد آغوز را که از آن به عنوان مایع طلایی یا هدیه زندگی یاد می‌شود به‌عنوان اولین تغذیه دریافت می کند، گفت: آغوز علاوه بر اینکه به‌عنوان اولین واکسیناسیون نوزاد عمل می کند، او را در برابر بسیاری از عفونت‌ها حفاظت می‌نماید و به تنظیم سیستم ایمنی در حال تکامل بدن نوزاد کمک می کند.

خانم رضوان نبیلی افزود: آغوز حاوی فاکتورهای رشد است که به تکامل و عملکرد موثر روده نوزاد کمک می‌کند و ورود میکرو ارگانیسم ها و آلرژن ها را به بدن نوزاد مشکل‌تر می کند. وی با اشاره به اینکه آغوز به مقدار کم که مناسب با نیاز نوزاد است ترشح می گردد، گفت: آغوز عمل دفع را در نوزاد تحریک می‌کند به‌طوری که مکونیوم سریع از روده خارج می گردد که این عمل به خروج موادی که سبب زردی نوزاد می شوند کمک نموده و لذا احتمال زرد شدن نوزادان را کاهش می دهد.

وی افزود: آغوز سرشار از ویتامین A است که علاوه بر حفاظت از چشم ها به کاهش عفونت ها کمک می کند.

کارشناس بهداشت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد از ساعت اول به عنوان ساعت استثنایی زندگی یاد کرد و افزود: برای اولین بار محققین تاثیر زمان اولین تغذیه با شیر مادر را بر مرگ و میر نوزادان ارزیابی کرده اند و نشان داده اند که اگر نوزادان تغذیه با شیر مادر را در ساعت اول تولد آغاز کنند مرگ و میر آنها کمتر می گردد .

وی با اشاره به اهمیت تماس پوست با پوست مادر و نوزاد پس از تولد و آغاز تغذیه با شیر مادر ظرف ساعت اول پرداخت و گفت: بدن مادر به گرم نگهداشتن مطلوب نوزاد کمک می کند که بویژه برای نوزادان کوچک و کم وزن هنگام تولد اهمیت دارد. همچنین نوزاد استرس کمتری دارد، آرامتر است و تنفس و ضربان قلب او پایدارتر است.

وی افزود: نوزاد ابتدا در معرض باکتری های بدن مادر که اکثرا برای او مضر نیستند قرار می گیرد و با عوامل ایمنی موجود در شیر مادر حفاظت می گردد، باکتری های بدن مادر جایگزین باکتری های روده و پوست نوزاد شده و با باکتری های مضرتر کارکنان بهداشتی و محیط رقابت می کند و لذا از بروز عفونت های ناشی از آنها پیشگیری می کند.

وی اظهار داشت: لمس کردن، به دهان گرفتن و مکیدن پستان، ترشح اکسی توسین را در مادر تحریک می‌نماید که ضمن اینکه جریان یافتن شیر از پستان و ترشح سایر هورمون هایی که سبب احساس آرامش و راحتی مادر می شوند را تحریک می‌کند، سبب انقباض رحم می گردد که این امر به خروج جفت و کاهش خونریزی پس از زایمان کمک می کند.

وی خاطرنشان کرد: تماس پوست با پوست مادر و نوزاد و تغذیه اولیه با آغوز با کاهش مرگ و میر در ماه اول عمر ارتباط دارد، همچنین با افزایش تغذیه انحصاری با شیر مادر و افزایش طول مدت تغذیه با شیر مادر در ماه های بعدی نیز ارتباط دارد که منجر به ارتقاء سلامت و کاهش مرگ و میر های بعدی می گردد./ح


باشگاه خبرنگاران
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.