آیا خرید یک فلش USB 3.0 مقرون به صرفه است؟

مدتها از معرفی USB 3.0 گذشته ولی روند عمومیت و کاربرد آن کند است. در حال حاضر بسیاری از دستاپ‌ها و لپ‌تاپ‌ها پورت USB 3.0 دارند و حتی برخی لپ‌تاپ‌های جدید ۲ پورت USB 3.0 دارند. تولید‌کنندگان حافظه‌های فلش نیز انواع مختلف درایوهای فلش با پورت USB 3.0 را تولید کرده‌اند و اسامی جالبی هم برای آن انتخاب کرده‌اند. مثلاً نام SuperSonic XT (به معنی فرا صوت) که از نظر ظاهری شخص را به این فکر می‌اندازند که فلش درایو مورد نظر سرعتی بیشتر از صوت دارد!

اما واقعاً سرعت فلش درایوهای USB 3.0 چقدر است و آیا ارزش دارد که درایو قدیمی خود را کنار گذاشته و درایو جدید تهیه کنیم؟

معرفی استاندارد USB 3.0 برای وسایل جانبی بسیار خوب بود، سرعت انتقال اطلاعات از محدودیت ۴۸۰ مگابیت بر ثانیه به ۵۰۰۰ مگابیت بر ثانیه (۶۲۵ مگابایت بر ثانیه) تغییر کرد، اما توجه کنید که محدودیت سرعت کمتر شده و سرعت واقعی ۱۰ برابر نشده است. در واقع سرعت پورت تغییر کرده و سرعت فلش درایو بحثی جداگانه است.

بحث تئوری را کنار بگذاریم و سراغ تست و آزمایش برویم، برای مقایسه چند فلش درایو انتخاب کرده‌ایم.Kingston Datatraveler G3  یک فلش درایو معمولی با پورت USB 2.0 است. در کنار این مدل ۸ گیگابایتی، دو مدل ۱۶ و ۳۲ گیگابایتی با پورت USB 3.0 را تهیه کرده‌ایم، Kingston Datatraveler Elite 3.0 و Corsair Flash Voyager Slider USB 3.0 مدل‌های مورد نظر است، قیمت این دو به ترتیب ۲۳ و ۴۰ دلار می‌باشد.

تست با استفاده از نرم‌افزار HD Tune

HD Tune یک نرم‌افزار معروف برای آزمایش کردن سرعت انتقال اطلاعات است. این بنچ‌مارک سرعت انتقال اطلاعات هر نوع فضای ذخیره‌سازی را بررسی می‌کند و در نهایت یک سرعت متوسط ارائه می‌نماید.


 محصول Corsair حدوداً ۴ برابر سریع‌تر از فلش درایو قدیمی ماست. Datatraveler جدید هم سرعت بسیار بیشتری دارد.

سرعت انتقال داده در کاربردهای عملی

HD Tune نرم‌افزار خوب و مفیدی است اما سرعت انتقال داده در حالت واقعی کمر کمتر است. در این تست یک فولدر شامل ۳۶۵ فایل را منتقل می‌کنیم، حجم کل ۲٫۱۱ گیگابایت است. زمان انتقال در نمودار زیز نشان داده شده است:

 ۱۰ دقیقه برای فلش USB 2.0 و کمتر از ۲ دقیقه برای دو مدل دیگر که پورت USB 3.0 دارند، اختلاف سرعت بسیار زیاد است.

سرعت انتقال فایل‌های ویدیویی

۴ فایل ویدیویی که حدود ۵۵۰ مگابایت حجم دارند را منتقل می‌کنیم، ۲٫۲ گیگابایت در چهار فایل حجیم، معمولاً سرعت انتقال فایل‌های حجیم بیشتر از فایل‌های کوچک است. نتیجه‌‌ی این تست نیز در نمودار زیر نمایش داده شده است:

نتیجه مشابه حالت قبل است با این تفاوت که زمان‌ها کمی کمتر شده است.

نتیجه‌گیری

نتایج این تست کاملاً روشن است. درایوهای USB 3.0 سرعت بسیار بیشتری دارند. اگر از فلش درایو حجیم‌تری به عنوان مدل USB 2.0 استفاده می‌کردیم نتیجه کمی بهتر می‌شد ولی به هر حال اختلاف سرعت بین مدل‌های USB 2.0 و USB 3.0 زیاد است. در کاربردهای روزمره این اختلاف سرعت ممکن است اهمیت زیادی داشته باشد.

ممکن است مدل ۱۶ گیگابایتی Corsair با قیمت ۲۵ دلاری‌اش گران باشد اما کارایی آن نیز چند برابر بیشتر از Datatraveler G3 بود، مدل جدید Kingston یا Datatraveler Elite به دلیل حجم بالاتر، ۴۰ دلار قیمت دارد اما مدل ۱۶ گیگابایتی آن ۲۰ دلار است و کمی ارزان‌تر از Voyage تمام می‌شود.

اگر کامپیوتر شما پورت USB 3.0 دارد، خرید فلش درایوی با پورت USB 2.0 اصلاً منطقی به نظر نمی‌رسد. هزینه‌ی بالاتر مدل‌های USB 3.0 با کارایی بیشتر و بهتر آن جبران می‌شود و بهتر است از مدل‌های جدید USB 3.0 استفاده کنیم.

منبع: makeuseof

مطالب مرتبط

  • راهنمای خرید بهترین SSDها با توجه به قیمت، شهریور ۹۱
  • IFA: لنوو اولترابوک ارزان قیمت IdeaPad U510 را رونمایی کرد
  • توشیبا فلش درایوهای بسیار سریع با سرعت ۲۲۰ مگابایت در ثانیه عرضه کرد
  • IFA: مدل های ATIV Smart PC و ATIV Smart PC Pro دو کامپیوتر هوشمند جالب محصول سامسونگ
  • سامسونگ اولین چیپ‌های مبتنی بر Cortex A15 و نسل دوم پردازنده‌های گرافیکی ARM، را برای رکورد شکنی تولید می کند

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.