از خود درمانی جوش های زیرپوستی بپرهیزید

۱۹م اسفند ،

جوش‌های زیرپوستی مقدمه پیدایش تمام جوش‌های بدن می باشند. درواقع پیش‏درآمد ضایعه‌های آکنه‌ای که به آن جوش غرور جوانی هم می‌گوییم همین جوش‌های زیرپوستی می باشند.

به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران؛ معمولا از سنین بلوغ به بعد و در مواردی حتی در سنین پایین‌تر یا بالاتر به دلیل ایجاد برخی تغییرهای هورمونی در بدن و تکثیر بیش از حد یک باکتری که فلور طبیعی پوست است، در فولیکول مو یا منافذ پوستی علایم التهابی ایجاد می‌شود. با تغییراتی که رخ می‌دهد دهانه منافذ پوستی که مجرای خروجی فولیکول مو می باشند تنگ می‌شود و محتویات فولیکول شامل چربی، مواد شاخی و کراتینی تجمع و احتباس پیدا می‌کنند و سبب ایجاد جوش‌ها می‌شوند.

این جوش‌ها زیر پوست نیستند. درحقیقت جوش‌های کوچکی می باشند که التهاب ندارند و همرنگ پوست به نظر می‌رسند. درواقع مجرای این منافذ به سمت خارج بسیار تنگ شده است. وقتی تجمع محتویات داخل آنها افزایش می‌یابد و دیواره فولیکول تحریک می‌شود، سلول‌های التهابی به آن قسمت حمله می‌کنند و سبب ایجاد جوش‌های قرمزرنگی در سطح پوست می‌شوند. اگر تجمع محتویات داخل فولیکول بیش از اندازه و دیواره فولیکول پاره شود، جوش‌های چرکی به وجود می‌آیند بنابراین جوش‌های ریزی که به آنها زیرپوستی می‌گویید مقدمه پیدایش ضایعه‌های بعدی است.

به جز تاثیر هورمونی تنها عواملی که سبب ایجاد و تشدید جوش‌ها می‌شوند استرس و دستکاری آنهاست. نقش تغذیه خیلی شناخته‏شده نیست. عده‌ای استفاده از مواد کربوهیدرات و قندی را در ایجاد جوش‌ها دخیل می‌دانند.

افرادی که زیاد جوش می‌زنند باید برای درمانشان حتما به متخصص پوست مراجعه کنند و از خوددرمانی بپرهیزند زیرا جوش‌ها شکل‌های مختلفی دارند. بعضی از آنها بسیار ملایم، برخی متوسط و بعضی بسیار شدید می باشند. هر کدام از آنها هم درمان‌های متفاوتی دارند. بالاخره روزی تمام این جوش‌ها بهبود پیدا می‌کنند اما آنچه مهم است این است که بعد از اتمام دوره جوش، پوست چه وضعیتی پیدا کرده است. بسیاری از نازیبایی‌ها، اسکارها، لک‌ها و بدشکلی‌هایی که روی پوست باقی مانده‌اند به دلیل دستکاری،‌ خوددرمانی و عدم استفاده از داروهای مناسب است. البته عوارضی مانند لک یا فرورفتگی‌های ایجادشده روی پوست و… به شدت آکنه‌ها بستگی دارد. در موارد متوسط تا شدید اغلب عمق ضایعه‌ها زیاد است و عوارض آنها با جوش‌های ملایم و ریز روی پوست متفاوت است. درنتیجه باید با آنها برخورد جدی کرد و درمان آنها را به درستی انجام داد.

خیلی از اشخاص برای درمان جوش‌هایشان به داروخانه مراجعه می‌کنند تا دارویی برای درمان آن دریافت کنند. این کار به شدت اشتباه است. گاهی جوش‌هایی در ظاهر خفیف می باشند اما جایشان روی پوست می‌ماند یا ایجاد فرورفتگی می‌کنند بنابراین از همان ابتدای بروز جوش‌ها درمان باید تحت‌نظر پزشک انجام شود تا فعالیت آنها زودتر محدود شود و پوست صورت خراب نشود اما متاسفانه بسیاری از اشخاص ابتدا هر کاری که خود صلاح بدانند انجام می‌دهند و بعد وقتی نتیجه نمی‌گیرند یا پوستشان خراب می‌شود به متخصص پوست مراجعه می‌کنند.

منبع: نیک صالحی


باشگاه خبرنگاران
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.