اصلاح قانون انتخابات اعتماد ساز است

اللهیار ملکشاهی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر، درباره مباحث مطرح شده مبنی بر تغییر و اصلاح قانون انتخابات و گسترش دایره مسئولان اجرا و نظارت انتخابات گفت: قانون انتخابات در کشور های مختلف متفاوت است و هر سیستم انتخاباتی، سیستم اجرایی و نظارتی خاص خود را دارد.

نماینده مردم کوهدشت در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در کشور ما سیستم نظارت کاملا مستقل است و شورای نگهبان بر انتخابات نظارت کامل دارد ولی سیستم اجرا دقیقا توسط دولت و قوه مجریه به صورت متمرکز از طریق وزارت کشور انجام می شود.

وی ادامه داد: در بسیاری از کشور ها نهاد یا سازمان مستقلی که از طرف قوه مجریه حمایت می شود اجرای انتخابات را بر عهده دارد در این سازوکار قوه مجریه امکانات مورد نیاز را در اختیار آن سازمان یا نهاد قرار می دهد تا انتخابات را اجرا کند.

رئیس کمیسیون قضایی تصریح کرد: در صورتی که آن سیستم در کشور ما اجرا شود به خصوص در انتخابات ریاست جمهوری که دولت ذی نفع است اعتماد سازی بیشتر می شود.

ملکشاهی با بیان اینکه اجرای این سیستم در ایران نیازمند یک سازو کار جدید قانونی است، ادامه داد: تاسیس چنین سازمانی از طرف سه قوه باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.

رئیس کمیسیون قضایی در پایان گفت: چنین طرحی در کمیسیون قضایی وجود ندارد و کلا فعلا در مجلس در این خصوص طرحی وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد‌رضا باهنر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تیرماه سال جاری درباره تصویب سیاست‌های کلی تغییر قانون انتخابات در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته بود: حدود یکسال پیش یک سری سیاست‌های کلی درباره انتخابات کشور اعم از انتخابات مجلس و ریاست جمهوری در حال بررسی بود ولی به دلیل برخی از مشکلات از دستور کار خارج شده و فعلا” زمان مشخصی برای بررسی مجدد این طرح مطرح نشده است.

سخنگوی شورای نگهبان نیز در خصوص دستور رهبری برای تنظیم نظام جامع انتخابات گفت: همزمان با آغاز دوره جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام مقام معظم رهبری دستور دادند که در قالب سیاست های کلی نظام قانون گذاری و نظام انتخابات در مجمع تشخیص مورد بررسی قرار گیرد که در همین راستا مجمع از شورای نگهبان برای بررسی این موضوع دعوت کرد و همچنان بررسی نظام جامع انتخاباتی در مجمع ادامه دارد.

 

از سوی دیگر آیت الله یزدی رئیس جامعه مدرسین و از اعضای شورای نگهبان نیز به تازگی در دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی گفته است: قانون انتخابات باید اصلاح شود زیرا قانون انتخابات بسیار قانون بدی است چرا که هر کس پول دارد تبلیغ می‌کند و جلو می‌آید.

 

همچنین علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه در انتخابات ریاست جمهوری یا مجلس باید حداقل هایی را برای صلاحیت افراد قبل از کاندیداتوری مشخص کند، گفته است: اینکه چه کسانی انتخابات را برگزار کنند و آیا ساز و کار موجود مناسب است یا نه، از سوالات مطرح در این بخش است.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید دارد: نقش قوه مجریه در انتخابات معقول است، چون حجم کاری زیادی بر عهده این قوه است اما سوال اینجاست که آیا می شود در راس این کار ساز و کاری درست کرد که بخش های دیگر درگیر شوند و در واقع جنبه تکمیلی شود.

 

در همین راستا محمد رضا باهنر نائب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وظیفه دولت در برگزار کردن انتخابات تنها یک تفسیر از قانون اساسی است و اینکه مجری انتخابات چه کسی باشد در قانون اساسی نیامده است می افزاید : بنابراین واگذاری اجرای انتخابات به نهادی مستقل از دولت، قابل طرح است و خلاف قانون اساسی هم نیست.
 
 


MehrNews Rss Feed

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.