البرادعی: پیش از انتخابات آمریکا و ایران، موفقیتی در مذاکرات ۱+۵ حاصل نخواهد شد/ایران به حملات اسرائیل پاسخ خواهد داد

محمد البرادعی، در مصاحبه با هفته‌نامه پروفیل اتریش درباره برنامه هسته‌ای ایران گفت: من نمی‌دانم آیا واقعاً اسرائیل حمله به ایران را انجام خواهد داد و یا قادر به انجام آن خواهد بود. در هر صورت منطقه تبدیل به کوره آتشی خواهد شد. حتی اگر که به تعدادی از تأسیسات ایران حمله شود، نمی‌توان دانش آن‌ها را در این زمینه از آنان گرفت. حمله به ایران ممکن است دو و یا سه سال برنامه هسته‌ای ایران را به تأخیر بیاندازد . اما من کاملاً مطمئن هستم که ایران به حملات پاسخ خواهد داد.

گزیده سخنان وی را در ادامه به نقل از ایسنا بخوانید:

·         ایرانیان بیش‌تر سعی دارند که توانایی ساخت تسلیحات هسته‌یی را داشته باشند تا در صورت لزوم بتوانند با سرعت آن را آماده کنند. خود را لحظه‌ای جای ایران قرار دهید؛ سال‌هاست که در غرب سخن از تغییر رژیم در این کشور است، کنگره آمریکا اخیراً بودجه‌ای ۷۵ میلیون دلاری برای عملیات‌های سری اختصاص داده است و کاملاً آشکار است که این به چه معناست. آیا شما نیز خود را در خطر نمی‌بینید؟ ایرانیان، حتی آن‌هایی که از دولت دلخوشی ندارند از خود می‌پرسند که فرق کشور آن‌ها بـا دیگر کشورها چیست، چرا بـه آن‌ها به عنوان انسان‌هایی درجه دو نگاه می‌کنند و چرا آن‌ها را از داشتن چنین تکنولوژی منع می‌کنند.

·         آمریکا سال‌هاست که سیاست غلطی در قبال ایران اعمال می‌کند. باراک اوباما برای نخستین‌بار راه درستی را در پیش گرفت؛ او قصد داشت به‌سوی تهران دست دراز کند و در این راه تقریباً به یک راه‌حل نیز نزدیک شده بودند. اما سیاست داخلی ایران مانع آن شد. بسیاری نمی‌خواستند که چنین موفقیتی به اسم محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهور ایران تمامی شود. او نباید تبدیل به قهرمانی می‌شد که با آمریکا بزرگ‌ترین معامله را انجام داده است. پس از آن پیشنهاد برزیلی ـ ترکی مطرح شد که به نظر من پیشنهاد خوبی بود، اما در آن زمان اوباما شدیداً درگیر اصلاحات بهداشت و سلامت و دیگر مشکلات داخلی بود و نتوانست متناسب با آن برخورد کند.

·         {آیا می‌توان به راه‌حل این مناقشات در مذاکرات ایران و ۱+۵ نزدیک شد؟} فکر نمی‌کنم. مسلماً دیپلماسی تنها راه‌حل است. اما در سال انتخاباتی آمریکا تـغییری اساسی در این وضعیت موجب نخواهد شد. آمریـکا در حال حاضر هیچ کـاری نمی‌تواند بکند، چرا که آنگاه این طور تلقی می‌شود که اوباما در مسائل سیاست خارجی و سیاست امنیتی انعطاف‌پذیر است. سال آینده نیز در ایران انتخابات ریاست جمهوری برگزار می‌شود. این مناقشات اسیر سیاست داخلی ایران و آمریکا است.

·         بـاید هر کاری کرد تا اختلافات بالا نگیرند. می‌توان گام‌های کوچک برداشت و یا از شدت آن کاست. اما موفقیت پیش از انتخابات آمریکا و ایران حاصل نخواهد شد.

·         /۲۹۲۹

دانلود   دانلود


خبرآنلاین

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.