تدوین سند راهبردی خدمات باند پهن برای موبایل و ابلاغ مقررات رومینگ ملی

۱۱خردادماه،

مدیر کل دفتر بررسی های فنی و اقتصادی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور از تدوین سند راهبردی طرح ملی خدمات ارتباطات باند پهن خبر داد و گفت: بر اساس این سند راهبردی اپراتورهای فعلی موبایل می توانند در بستر باند پهن سرویس ارائه کنند.
 
حسین فلاح جوشقانی در جمع خبرنگاران گفت: این سند راهبردی در دست تدوین است و امسال به سرانجام خواهد رسید.
 
وی ادامه داد: با توجه به تقاضای اپراتورهای اول و دوم برای ارائه خدمات موبایل بر بستر باند پهن استراتژی گذار به شبکه های موبایل باند پهن تا سه ماه آینده تدوین می گردد و این اپراتورها بر اساس درخواستشان امکان ارائه این خدمات را خواهند داشت.
 
فلاح با بیان اینکه مقررات لازم برای فعالیت بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تدوین می گردد، ادامه داد: تدوین و بازنگری در مقررات پروانه های ارائه شده در این حوزه از جمله اقدامات سازمان تنظیم مقررات است که بر اساس آن هم اکنون مقررات سرویس رومینگ ملی به اپراتورهای تلفن همراه ابلاغ شده است.
 
مدیر کل دفتر بررسی های فنی و اقتصادی سازمان تنظیم مقررات تصریح کرد: بر اساس این آیین نامه اپراتورهای مخابراتی می توانند ظرفیت بلااستفاده شان را در اختیار سایر اپراتورها قرار دهند که در این راستا چنانچه شبکه تلفن همراهی در یک منطقه امکان سرویس دهی نداشته باشد مشترک می تواند با استفاده از خدمات رومینگ از شبکه اپراتور دیگری سرویس دریافت کند.
 
فلاح همچنین از تدوین مقررات سرویس ترابرد پذیری موبایل خبر داد که بر اساس آن امکان جابه جایی اپراتور تلفن همراه مشترک بدون تغییر شماره تلفن برای وی ممکن می گردد. بر این اساس که مشترک می تواند در صورت تمایل اپراتور سرویس دهنده خود را تغییر داده اما شماره موبایل خود را بدون تغییر در اختیار داشته باشد.
 
وی گفت: مقررات ارائه این سرویس تدوین شده و هم اکنون در دستور کار کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات قرار دارد.
 
این مقام مسئول در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی همچنین از تدوین ضوابط حاکم بر پروانه فعالیت اپراتور پست غیر دولتی خبر داد و گفت: مزایده انتخاب این اپراتور در جریان است و تا دو ماه آینده پروانه آن صادر خواهد شد.
 
فلاح با اشاره به آیین نامه کدهای خدماتی و طرح ملی شماره گذاری مخابراتی گفت: در راستای تخصیص شماره های مخابراتی مبتنی بر طرح ملی شماره گذاری سازمان تنظیم مقررات سالانه به ازای هر شماره تلفن ثابت مبلغ ۱۰۰ تومان، هر شماره تلفن موبایل مبلغ ۲۰۰ تومان و هر شماره وایمکس مبلغ۱۵۰ تومان از متقاضیان دریافت می کند که در صدد به روز رسانی این تعرفه ها هستیم.
 
وی با اشاره به درآمدهای حاصل از ارائه خدمات ارتباطی در سالهای قبل و تاثیر مستقیم و غیر مستقیم آن در تولید ناخالص ملی خاطر نشان کرد: در سال ۹۰ در حوزه درآمدهای ICT رشد ۱۴ درصدی را در تولید ناخالص ملی نسبت به سال۸۹ داشته ایم.
 
به گفته فلاح ارزش خدمات ارتباطات و فناوری اطلاعات در تولید ناخالص داخلی کشور برای سال ۹۰ ، ۲٫۱۲ درصد بوده است که با توجه به خدمات غیرمستقیم حدود ۴ درصد برآورد می گردد.

ایستنا
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.