جایزه چند میلیونی برای نمایشنامه نویسان / تئا‌تر را دو سال تعطیل کنیم و به جایش بنویسیم / گزارش نشست خبری جشنواره ملی نمایشنامه نویسی

۰۵م اسفند ،

به گزارش خبرآنلاین، قادر آشنا در نشست رسانه‌ای اولین جشنواره ملی نمایشنامه‌نویسی که عصر شنبه ۵ اسفند در سالن کنفرانس تئا‌تر شهر برگزار شد، نگارش نمایشنامه را اصلیترین نیاز جامعه تئاتری کشور دانست.

در این نشست خبری که با حضور علی ایزدی رئیس بنیاد ادبیات نمایشی و هنرمندان و مسوولانی چون مسعود دلخواه، حسن باستانی، ایوب آقاخانی، محمدعلی دشت‌گلی، اعظم بروجردی، احمد جولایی و اسماعیل خلج برگزار شد، قادر آشنا پیش بینی کرد با برگزاری جشنواره ملی نمایشنامه‌نویسی و افزایش کیفیت متون، تئا‌تر ایران در سال‌های آینده شاهد اجراهای بسیار بهتری خواهد شد.

او بنیاد ادبیات نمایشی را زمینه ساز ارتقاء نمایشنامه نویسی کشور معرفی کرد و ادامه داد: «برای همین معتقدم که بنیاد ادبیات نمایشی باید زود‌تر تشکیل می‌شد، چون همیشه حوزه نمایشنامه‌نویسی در سایه اجراهای تئاتری قرار می‌گیرد. حالا هم با اینکه به شدت دنبال تصویب اساس نامه این بنیاد در شورای عالی انقلاب فرهنگی هستیم، سعی کرده‌ایم با کمک هیات مدیره موقت، دبیرخانه آن را شکل دهیم و بانک اطلاعاتی هنرمندان را هم تکمیل کنیم.»

مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی با تاکید بر حمایت از آثار برگزیده جشنواره ملی نمایشنامه نویسی گفت: «معتقدم اگر سال آینده را با چاپ حداقل صد نمایشنامه خوب به پایان نبریم، کارمان را درست انجام نداده‌ایم. بنابراین من تعهد می‌کنم که برای انتشار یافتن و اجرای آثار برگزیده این جشنواره، حمایت‌های لازم را انجام دهیم.»

در بخش دیگری از این نشست، علی ایزدی دبیر جشنواره ملی نمایشنامه نویسی با بیان اینکه مهلت ارسال آثار از سوی نویسندگان تا ۲۰ فروردین تمدید شده است، افزود: «جشنواره را به مدت سه روز در اواخر اردیبهشت برگزار می‌کنیم که در دو روز اول، چند کارگاه‌ آموزشی برگزار می‌کنیم و در روز سوم میزبان نشستی تخصصی با حضور یک هنرمند خارجی و فعال در حوزه ادبیات نمایشی خواهیم شد.»

او در باره جایزه‌های این مسابقه نمایشنامه نویسی توضیح داد: «جایزه نفر اول ۱۲ میلیون تومان، نفر دوم هشت میلیون و نفر سوم شش میلیون تومان خواهد بود. همچنین به نویسندگانی که تقدیر می‌شوند، دو میلیون تومان تعلق می‌گیرد.»

ایزدی با اشاره به اینکه تاکنون ۲۱۵ نمایشنامه به دبیرخانه جشنواره رسیده است، ادامه داد: «تمام کار‌ها توسط دو گروه داوری سه نفره بررسی می‌شوند که در ‌‌نهایت ۲۰ تا ۳۰ نمایشنامه به مرحله نهایی راه می‌یابند. بعد از آن یک گروه پنج نفری با تجربهتر این آثار را داوری و برندگان را معرفی می‌کنند.»

دبیر جشنواره ملی نمایشنامه نویسی در ارتباط با حمایت از نویسندگان برگزیده گفت: «آثار اول تا سوم به چاپ خواهند رسید و در تئا‌تر شهر روی صحنه می‌روند. امیدواریم این حمایت‌ها را از نمایشنامه‌های تقدیر شده نیز انجام دهیم.»

در پایان این نشست از پوستر جشنواره ملی نمایشنامه نویسی رونمایی شد.

۵۷۲۴۵

دانلود   دانلود


خبرآنلاین
باز بازنشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.