درآمد ١۵٠ میلیارد دلاری با کاهش ۵٠ درصدی مصرف سوخت

وزیر نفت گفت: سالیانه ۸۰ میلیارد دلار یارانه سوخت پرداخت می‌شود و اگر این مصرف سوخت کشور را نصف کنیم، می‌توان سالانه ۱۵۰ میلیارد دلار به دولت تحویل داد.

درآمد ١۵٠ میلیارد دلاری با کاهش ۵٠ درصدی مصرف سوخت

به گزارش ممتاز نیوز، جواد اوجی – وزیر نفت در آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری بین وزارت نفت و شهرداری تهران با تاکید بر اینکه روزانه ۹۵ میلیون لیتر مصرف بنزین کشور است، تصریح کرد: قیمت بنزین اکنون در جهان به ۹۰ سنت رسیده است، با صرفه‌جویی در این زمینه و افزایش صادرات درآمد بزرگی به کشور وارد می‌شود.

وزیر نفت با بیان اینکه امیدواریم امروز با امضای این تفاهم‌نامه و استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان، مصرف انرژی کاهش یابد و این انرژی با صادرات و تزریق به زنجیره ارزش درآمد بیشتری برای کشور به دنبال داشته باشد.

وی با بیان اینکه سال گذشته مجموع درآمد صنعت نفت از محل صادرات نفت، میعانات گازی، فرآورده‌های نفتی و غیره ۴۳ میلیارد دلار بوده است، اظهار کرد: امروز ظرفیت پالایشی کشور در بنزین و گازوییل با میزان مصرف نزدیک است.

او افزود: یکی از وظایف وزارت نفت موضوع تولید است تا امنیت انرژی کشور را تامین کنیم، ظرفیت سرمایه‌گذاری در این صنعت روز به روز بیشتر می‌شود زیرا با روند مصرف، تامین تولید مشکل خواهد شد.

وزیر نفت با بیان اینکه سال گذشته ۸۵۰ میلیون متر مکعب تزریق گاز شیرین به شبکه انجام شده است، تاکید کرد: به دلیل بالا بودن مصرف انرژی با کسری ۲۵۰ میلیون متر مکعب گاز مواجه بودیم و صنایع با محدودیت مواجه شدند.

وی با بیان اینکه ۸۰ میلیارد دلار در مدت هشت سال در حوزه گاز باید سرمایه‌گذاری شود تا به ظرفیت ۱.۴ میلیارد مترمکعب تولید گاز برسیم، گفت: بسیاری از صنایع مصرف سوخت بهینه‌ای ندارند و ارزش افزوده آنها پایین است. میانگین بازدهی نیروگاه‌ها در کشور ۳۷ درصد بوده درحالی که این عدد در جهان حدود ۴۸ درصد است.

به گفته وزیر نفت، تلاش‌های خوبی در زمینه تأمین گاز شده است،  طبق پیش‌بینی‌ها برای تحقق هدف تولید روزانه یک میلیارد و ۴٠٠ میلیون مترمکعب گاز باید در سال‌های آینده ۸۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کنیم، در صورت نبود سرمایه‌گذاری کافی مجبور به واردات خواهیم بود.

وزیر نفت در زمینه صنعت پالایش نفت نیز تصریح کرد: سالانه حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد مصرف سوخت مایع کشور افزایش می‌یابد، از این رو هم‌زمان که باید به فکر افزایش ظرفیت پالایشی کشور باشیم، ضروری است از اجرای طرح‌های بهینه‌سازی مصرف در کشور به‌ویژه در بخش‌های خانگی و صنعتی غافل نباشیم.

اوجی با بیان اینکه وزارت نفت مهار شدن مصرف انرژی را وظیفه خود می‌داند، زیرا سالانه ۸۰ میلیارد دلار یارانه سوخت در کشور پرداخت می‌شود، گفت: صنعت نفت پارسال در مجموع ۴۳ میلیارد دلار درآمد داشته است، اگر مصرف سوخت کشور را در بخش‌های مختلف نصف کنیم، می‌توان سالانه ۱۵۰ میلیارد دلار به دولت تحویل داد.

وی گفت: روزانه ۹۲ میلیون لیتر سوخت مایع در کشور مصرف می‌شود که در صورت اجرای طرح‌های بهینه‌سازی مصرف سوخت می‌تواند درآمد خوبی از محل صادرات این محصولات نصیب کشور شود.

وزیر نفت با اشاره به همکاری وزارتخانه‌های نفت و کشور در زمینه تهاتر نفت با اتوبوس به‌منظور توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی کشور، افزود: همکاران من در شرکت ملی نفت ایران در حال تدوین قرارداد مربوط به این بخش هستند و امیدواریم با اجرایی شدن این قرارداد کاهش زیادی در بخش ترافیک و آلودگی هوا داشته باشیم.

اوجی با بیان اینکه پارسال یک لیتر سوخت نفت کوره در صنایع و نیروگاه‌های تهران استفاده نشد، گفت: بهینه‌سازی مصرف سوخت در بخش موتورخانه‌های بخش خانگی، گازسوز کردن خودروهای عمومی (هزینه هر خودرو برای وزارت نفت ۱۲ میلیون تومان است) و موارد بسیار دیگر در دستور کار ما قرار دارد.

تفاهم‌نامه همکاری نفت با شهرداری تهران می‌تواند الگو شود

وزیر نفت در جمع خبرنگاران نیز با اشاره به ظرفیت شهرداری‌ها برای مدیریت مصرف انرژی گفت: امیدواریم تفاهم‌نامه همکاری وزارت نفت و شهرداری تهران به دیگر شهرداری‌های کشور نیز گسترش یابد. وی گفت: امروز اتفاق بسیار مهمی در زمینه کاهش مصرف سوخت و بهینه‌سازی مصرف انرژی رقم خورد.

وی افزود: با امضای این تفاهم‌نامه در موضوع کاهش مصرف سوخت در بخش ساختمان، صنایع و حمل‌ونقل اتفاق‌های بسیار خوبی رقم خواهد خورد.

وزیر نفت در تشریح بخش ساختمان این تفاهم‌نامه تصریح کرد: خوشبختانه در آغاز دولت مردمی سیزدهم مبحث ۱۹ ساختمان مورد تأکید قرار گرفت، بر این اساس ساختمان‌هایی که تازه احداث می‌شوند، به‌ویژه در کلان‌شهرها، مکلف‌اند مقررات مربوط به بهینه‌سازی مصرف سوخت را رعایت کنند و صدور پایان کار شهرداری منوط به تأییدیه رده‌بندی انرژی ساختمان خواهد بود.

اوجی با اشاره به تفاهم‌نامه‌های همکاری‌ در حوزه حمل‌ونقل ادامه داد: قرار است با استناد به ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، با افزایش واگن‌های حمل‌ونقل شهری، در ازای سوخت صرفه‌جویی‌شده، با ارائه اسناد مربوطه، وزارت نفت هزینه تأمین این واگن‌ها را پرداخت کند.

وی از گازسوز و برقی کردن اتوبوس‌ها در همکاری شهرداری وزارت نفت و شهرداری تهران یاد و تصریح کرد: این موضوع درباره اتوبوس‌های شهری و خودروهای عمومی دنبال می‌شود که هزینه‌های آن با استناد به صرفه‌جویی که در مصرف سوخت رقم می‌خورد، به همه از سوی وزارت نفت پرداخت می‌شود.

وزیر نفت بازسازی و نوسازی موتورخانه‌های مجتمع‌های مسکونی را از دیگر موضوع‌های همکاری خواند و گفت: با استفاده از ظرفیت همکاری در این زمینه بین شهرداری و وزارت نفت، می‌توان کاهش مصرف سوخت را که یکی از رسالت‌های مهم وزارت نفت است محقق کرد.

ظرفیت بالای شهرداری‌های کشور برای مدیریت مصرف انرژی

اوجی ظرفیت شهرداری‌ها را برای مدیریت مصرف انرژی در سطح کشور مهم ارزیابی و اظهار کرد: تفاهم‌نامه امروز ‌می‌تواند الگویی برای دیگر شهرها باشد تا بتوانیم تفاهم‌نامه‌هایی را با شهرداری کلان‌شهرها به امضا برسانیم و با استفاده از ظرفیت شهرداری‌ها در بحث ساختمان و حوزه حمل‌ونقل کاهش مصرف انرژی را دنبال کنیم.

وی درباره جزئیات تفاهم‌نامه با شهرداری تهران گفت: با اضافه کردن واگن‌های شهری از محل صرفه‌جویی ایجادشده وزارت نفت مکلف است تا یک میلیارد دلار به شهرداری تهران پرداخت کند.

وزیر نفت افزود: برای گازسوز و برقی کردن اتوبوس‌ها نیز اعتبار ۵۰۰ میلیون دلاری در نظر گرفته شده است که از محل صرفه‌جویی سوخت از سوی وزارت نفت تأمین می‌شود.

اوجی تصریح کرد: بر این اساس با استناد به ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور تا ۵ هزار اتوبوس گازسوز و برقی می‌شوند و طی چهار سال نیز با افزوده شدن واگن‌های جدید به مترو در مصرف سوخت صرفه‌جویی قابل‌توجهی اتفاق می‌افتد.

همچنین وحیدرضا زیدی‌فرد -معاون وزیر نفت – در آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری وزارت نفت و شهرداری تهران اظهار کرد: مهم‌ترین اهداف امضای تفاهم‌نامه امروز، اجرای سیاست الگوی مصرف، همکاری در زمینه پیاده‌سازی الزام‌ها مانند مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان، حمایت مشترک از شرکت‌های دانش‌بنیان و کمک به اجرای ماده ۱۲ قوانین رفع موانع تولید است.

وی با بیان اینکه بحث انرژی و مدیریت عرضه و تقاضای آن از مهم‌ترین مباحث جهان است و همه کشورهای پیشرفته آن را سرلوحه کار قرار داده‌اند، تصریح کرد: ۹۹ درصد کشورهای حاضر در اکسپوی دوبی شعار نخست‌شان مباحث مربوط به مدیریت مصرف انرژی بود که نشانگر اهمیت این موضوع در سطح جهان  است.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت یارانه‌های پرداختی، قیمت حامل‌های انرژی، رشد بالای مصرف و… را به‌عنوان مهم‌ترین مباحث مربوط به انرژی در کشور برشمرد و افزود: این مباحث در سطح وزارت نفت به‌ویژه در دوره جدید به‌صورت جدی در دستور کار قرار گرفته است و امیدواریم بتوانیم یک حرکت خوب در این زمینه انجام دهیم.

زیدی‌فرد با اشاره به اینکه به‌طور معمول شهرداری‌ها تمرکزشان بر مسائل زیباشناسی، حمل‌ونقل و… است و کمتر پیش آمده وارد مسائل مربوط به انرژی شوند، گفت: شهرداری تهران برنامه گسترده‌ای برای مدیریت مصرف انرژی در کلان‌شهر تهران دارد و در این زمینه تفاهم‌نامه‌ای نیز با وزارت نیرو امضا کرده است.

وی با تأکید بر اینکه شهردار با درایت و انقلابی به‌طور جدی مباحث مربوط به انرژی را در دستور کار قرار دارد، اظهار کرد: امیدوارم امضای تفاهم‌نامه امروز آغاز حرکتی مبارک برای همکاری بین وزارت نفت و شهرداری تهران در زمینه اصلاح الگوی مصرف و صرفه‌جویی انرژی باشد و نتایج آن در کل کشور تسری یابد.

با توجه به اجرای تدابیر و منویات مقام معظم رهبری، مستفاد از ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور (مصوب ) و قانون اصلاح الگوی مصرف، برنامه پنج ساله ششم توسعه، سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، مصوبه‌های شورای اقتصاد، مصوبه‌های شورای عالی انرژی و سیاست‌های کلی اصلاح الگوی مصرف و سیاست‌های دولت سیزدهم مبنی بر توسعه ظرفیت‌ها، ایجاد هم‌افزایی و تحقق اقتصاد دانش‌بنیان با مشارکت دستگاه‌ها، وزارت نفت و شهرداری تهران صبح امروز (سه‌شنبه، ۳۰ فروردین‌ماه) در زمینه بهینه‌سازی مصرف انرژی با حضور جواد اوجی، وزیر نفت و علیرضا زاکانی، شهردار تهران تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

بر اساس این تفاهم‌نامه که با هدف توسعه و فراهم کردن زمینه همکاری‌های وزارت نفت و شهرداری تهران و همسو با گسترش بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود امضا شد، دو طرف به اجرایی‌سازی اهدافی همچون «اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و اصلاح الگوی مصرف»، «دستیابی به اهداف سند چشم‌انداز در افق ۱۴۰۴»، «همکاری در تدوین و پیاده‌سازی الزام‌ها، استانداردها، مقررات ملی و طرح‌های جامع به منظور کاهش مصرف سوخت و آلاینده‌ها»، «تشریک مساعی در زمینه پژوهش، نظارت، اجرا، سرمایه‌گذاری و راهبری مجموعه‌ای از طرح‌ها و پژوهش‌های کاهش مصرف سوخت و آلایندگی‌های محیط‌ زیست»، «ارتقای شاخص‌های بهره‌وری انرژی در حوزه‌های حمل ونقل، ساختمان و صنایع مرتبط»، «توسعه شبکه همکاری فناورانه برای هم‌افزایی و پرهیز از موازی‌کاری با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها»، «کمک به اجرای ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور» و «همکاری با هدف فرهنگ‌سازی، اطلاع‌رسانی، آموزش و تبلیغ و ترویج درباره اصلاح الگوی مصرف انرژی (ذیل ماده ۶۷ قانون اصلاح الگوی مصرف)» متعهد شدند.

کمک به کاهش مصرف سوخت، همکاری در تأمین گازوئیل پاک، همکاری برای تکمیل پروژه فناورانه مینی ال‌ان‌جی، مدیریت پسماندهای ویژه و فاضلاب‌های تولیدی صنعت نفت، معرفی شرکت‌های دانش بنیان در حوزه صنعت نفت و غیره از مهمترین محورهای همکاری وزارت نفت و شهرداری تهران در این تفاهم‌نامه همکاری خواهد بود.

انتهای پیام/

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.