دستور مرادخانی برای پیگیری سریع وضعیت اداره تئاتر

گردآوری شده در گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری ممتازنیوز

مریم معترف از دستور معاون هنری وزیر ارشاد برای پیگیری سریع وضعیت اداره تئاتر خبر داد.

به گزارش خبرنگار تئاتر ممتاز به نقل از هنرآنلاین، نزدیک به ۲ سال است که ساختمان اصلی اداره تئاتر برای تعمیر و بازسازی تعطیل شده و این اداره به آموزشگاهی در خیابان موسوی نقل مکان کرده است در این میان هنرمندان چشم امید به بازسازی هرچه زودتر این مکان داشتند و توقع نمی‌رفت که پس از گذشت ۲ سال حتی این ساختمان تخریب هم نشود چه رسد به بازسازی..

مریم معترف مدیر اداره تئاتر در این‌باره به هنرآنلاین گفت: علی مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد طی هفته قبل از اداره تئاتر بازدید کرد و گزارش کاملی از وضعیت موجود ساختمان اداره تئاتر به وی ارائه شد که دستور پیگیری سریع ساختن اداره تئاتر را دادند و گویا نامه‌ای هم در این زمینه برای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال کردند.

معترف دربارهٔ روند بازسازی اداره تئاتر گفت: در دوره قبل صحبت‌هایی برای تخریب مکان کنونی و ساخت آن شد ولی اتفاقی نیافتاد. البته سند ساختمان مشکل داشت و همچنین مالک ساختمان مجاور هم قول فروش آن را داده بود اما اقدامی نمی‌کرد و اینگونه وقت را تلف کرد.

وی در ادامه افزود: در ابتدا قرار بود ساختمان بازساری شود ولی از آنجا که مکان ۴۷ساله است قدرت بازسازی را نداشت و هر آن امکان ریزش آن وجود داشت. ستون‌ها باید ضخیم‌تر می‌شد که البته سقف هم کوتاه‌تر می‌شود. ضمن اینکه پی ساختمان خراب است و استحکام آن بسیار نیست. امیدواریم اقدامات مرادخانی سبب شود جامعه تئاتری دوباره بتوانند دور هم در این مکان جمع شوند و تعداد پلاتوهای تمرین افزایش پیدا کند.

یادآور می‌شود، اداره برنامه‌های تئاتر در سال ۱۳۳۶ با عنوان “اداره هنرهای دراماتیک” و با ریاست دکتر مهدی فروغ، در حد فاصل میدان بهارستان و چهار راه مخبر‌الدوله تاسیس شد و جمشید مشایخی بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون به عنوان اولین کارمند هنرمند این اداره به استخدام آن در آمد.

سال ۱۳۳۷ بود که در کنار اداره هنرهای دراماتیک، هنرستان آزاد هنرهای نمایشی شکل گرفت و در سال ۱۳۴۳ تبدیل به دانشکده هنرهای دراماتیک شد که مکان آن در چهار راه “آب سردار” نرسیده به میدان “شهدا” قرار داشت که در حقیقت اولین دانشکده هنر تئاتر ایران محسوب می‌شد.

اداره هنرهای دراماتیک به دو بخش “دانشکده هنرهای دراماتیک” به ریاست دکتر مهدی فروغ و “اداره برنامه های تئاتر” زیرنظر اداره کل فعالیت های هنری و به ریاست “عظمت ژانتی” تقسیم شد و در سال ۱۳۴۷ به خیابان پارس که محل فعلی این اداره محسوب می‌شود انتقال پیدا کرد.

مدیران و سرپرستان اداره برنامه های تئاتر از آغاز تاکنون: ۱٫ دکتر مهدی فروغ ۲٫ عظمت ژانتی ۳٫ علی نصیریان ۴٫ جمشید مشایخی ۵٫ مجید جعفری ۶٫ هوشنگ توکلی ۷٫ نوراله حسین خانی ۸٫ محمد امین ۹٫ برزو عیوضی ۱۰٫ مجید جهان تاب ۱۱٫ نوراله حسین خانی ۱۲٫ امیر لواسانی ۱۳ دکتر محمود عزیزی ۱۴٫ مرتضی حاج محمدی ۱۵٫ خسرو شجاع زاده ۱۶٫ داوود فتحعلی بیگی ۱۷٫ مهرداد بیات ۱۸ محمود فرهنگ ۱۹٫ مریم معترف می باشند.
 

پایان پیام/الف


آخرین خبرها
ماخذ: هنرآنلاین
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.