رشته‌های فاقد کارایی حذف می‌شوند/آمار بیکاران دانشگاهی از دیپلمه‌ها بیشتر است

25-237.jpg

معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: در حال حاضر تعداد بیکاران تحصیل کرده آموزش عالی کشور از تعداد بیکاران دیپلمه بیشتر است.

به گزارش خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه چهار محال و بختیاری، دکتر برزویی در یک نشست خبری، آموزش های علمی کاربردی را راه نجات اشتغال کشور دانست و اظهار داشت: اشتغال در کشور بدون آموزش های مهارتی ممکن نخواهد بود.

وی با تاکید بر ضرورت گسترش آموزش‌های مهارتی در کشور تصریح کرد: طی دو سال گذشته رویکردی با آموزش مهارتی شکل گرفته که این روند می‌تواند تحول اساسی در آموزش کشور ایجاد کند.

به گفته وی، مقام معظم رهبری نیز با تاکید بر گسترش آموزش‌های کارآمد فرموده‌اند:” ما به علم احتیاج داریم اما به نتیجه کارآمد نیز احتیاج داریم بنابراین دانشگاه های علمی کاربردی باید توسعه یابند”.

وی توسعه دانشگاه‌های علمی کاربردی با محوریت آموزش‌های مهارتی را راهکار حل مشکل اشتغال کشور دانست و افزود: هم اکنون همه در سطح کشور به این نتیجه رسیده‌اند که مشکل اشتغال در سطح کشور، مگر با کمک به توسعه آموزش های شغلی، مهارتی و مجاور کار حل نخواهد شد.

معاون آموزشی دانشگاه علمی کاربردی از جذب دانشجو در مهر ماه سال جاری با رویکرد جدید خبر داد و خاطر نشان کرد: پذیرفته شدگان در دو گرایش تحصیلی فنی و حرفه‌ای با رویکرد شغل محور آموزش داده می‌شوند.

وی ادامه داد: ۴۰ درصد آموزش‌ها از سال جاری دانش پایه و نظری و حداقل ۶۰ درصد آموزش‌ها نیز مهارتی خواهد بود.

برزویی با بیان اینکه دانشجویان دانشگاه‌های علمی کاربردی در سه مرحله وارد محیط کار می‌شوند، اظهار داشت: ورود دانشجو به محیط کار موجب می‌شود آنان با چالش‌ها و قوت‌های رشته خود آشنا شوند.

وی با بیان اینکه سالانه تعدادی از رشته‌ها که به نظر می رسد کارایی خود را از دست داده‌اند حذف می‌شوند، تصریح کرد: سال گذشته ۲۰ درصد رشته‌ها حذف و بیش از ۳۰ رشته مورد نیاز اضافه شد.

به گفته وی، هر چند سال گذشته ۲۰۰ سرفصل به دروس دانشگاه‌های علمی و کاربردی اضافه شد اما نسبت به برخی از کشورها که سرفصل دروس آنها به ۲۰ هزار رسیده است عقب هستیم.

دکتر برزویی با بیان اینکه اکنون دیگر به دنبال جذب اساتید دانشگاهی نیستیم اظهار کرد: اکنون دانشگاه علمی کاربردی به دنبال خبرگانی است که حتی مدرک دیپلم یا لیسانس داشته اما افرادی محیط کاری باشند چراکه تنها این افراد می‌توانند افرادی ماهر و کارآزموده را تحویل جامعه دهند.

وی از اولویت جذب استخدام آموزش دیده‌های علمی کاربردی در آینده‌ای نزدیک خبر داد و افزود: فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های علمی کاربردی نسبت به فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های دیگر از امتیازات خاصی برای استخدام بهره خواهند برد.

معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی، اظهار داشت: در کشور ایران کمتر از ۱۵ درصد مرزهای دانش به آموزش‌های مهارتی اختصاص داده شده است این در حالی است که در دیگر کشورهای دنیا بیش از ۷۰ درصد مرزهای دانش به آموزش‌های شغلی اختصاص دارد.

به گفته وی، وزارت علوم پیش بینی کرده تا چند سال آینده این مرز در کشور به ۳۰ درصد برسد اما در درازمدت به ۷۰ درصد خواهد رسید.

انتهای پیام


ایسنا

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.