۱۸م دیماه ،
به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه ایالتی نورث کارولینا سیمهای رسانایی تولید کرده اند که هشت برابر طول اصلی بسط یافته و همچنان قابلیت الکترونیکی خود را حفظ می کنند، محققان این نوع سیمها را مواد بالقوه ای برای تولید منسوجات الکترونیکی درنظر گرفته اند.
محققان برای تولید این نوع سیمها با یک لوله باریک ساخته شده از پلیمر بسیار ارتجاعی آغاز کردند و سپس این لوله را با آلیاژ گالیم و ایندیم پر کردند.

دکتر مایکل دیکی استادیار مهندسی شیمی و زیست مولکولی در دانشگاه نورث کارولینا و همچنین نویسنده مقاله ای دربارهٔ همین تحقیق اظهار داشت: تلاشهای پیشین برای تولید سیمهای بسط یافتنی بر تعبیه فلزات یا سایر رساناهای الکتریکی در پلیمرهای قابل ارتجاع بود.
وی افزود: افزایش میزان فلز خاصیت رسانا بودن کامپوزیت را بهبود می بخشد اما خاصیت ارتجاعی آن را کاهش می دهد. رویکرد ما مواد را از هم جدا کرد تا بتوان بیشترین میزان رسانایی را بدون صدمه زدن به خاصیت ارتجاعی به دست آورد.
این محقق تصریح کرد: به طور خلاصه، سیمهایی که ما تولید کردیم بسط یافتنی تر از اکثر سیمهای رسانا می باشند و بر حسب اندازه رساناتر از اکثر سیمهای بسط یافتنی می باشند.
درحالی که تولید این سیمها مسیر خود را طی می کند، یکی از چالشها درنظرگیری این سیمها برای محصولات محبوب الکترونیکی است.
این مقاله تحت عنوان “فیبرهای فوق بسط یافتنی با خاصیت رسانایی فلزی از یک هسته آلیاژی استفاده می کنند” در مجله آن لاین مواد کاربردی پیشرفته انتشار یافت.
گروه تحقیقات دیکی پیش از این سیمهای تاشدنی تولید کرده بودند که میزان ارتجاع آنها بسیار بیشتر از سیمهای مسی عادی است.
![]()
MehrNews Rss Feed
باز بازنشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com