سخنگوی شورای نگهبان: نظارت موثری در انتخابات نداشته باشیم حواشی انتخابات سال ۸۸ افزایش می یابد/روشن شدن شرایط دقیق رجال مذهبی و سیاسی ضروری است

به گزارش خبرآنلاین، عباسعلی کدخدایی بعدازظهر امروز در برنامه رادیویی که از شبکه سراسری رادیو ایران پخش شد، در خصوص ایرادات قانون فعلی انتخابات سخن گفت. نایب‌رییس کمیسیون شوراهای مجلس نیز در این برنامه گفت محدوده سنی و تحصیلات نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مشخص نیست. ایــــنـــجـــا 
سخنگوی شورای نگهبان در این برنامه رادیویی در پاسخ به مجری در خصوص دلیل نظارت شورای نگهبان در انتخاباتها با تاکید بر اینکه نظارت بر هر امری عقلانی است، گفت: باید قبول کنیم اگر در مسائل مهمی مثل انتخابات نظارت موثری نداشته باشیم حواشی مانند انتخابات ۸۸ افزایش می یابد، باید بتوانیم برای مردم این اطمینان را ایجاد کنیم که آراء آنها به صندوق ریخته می شود، در ادامه هم اگر اعتراضی وجود داشت با ادله و مستندات به مردم توضیح می دهیم مردم هم می پذیرند، همانطور که در انتخابات ۸۸ پذیرفتند.
کدخدایی ارتقاء فرهنگ سیاسی را از علل دیگر اصلاح قانون انتخابات خواند و گفت: امروز شاهد رقابت های سنگین سیاسی هستیم که با سال های اول انتخابات متفاوت است بنابراین سیاستمداران نیز باید تحمل خود را بالا ببرند که اگر رقیبشان انتخاب شد، کل نظام را زیر سوال نبرند.

در ادامه گزیده ای از سخنان سخنگوی شورای نگهبان در این برنامه رادیویی می آید: 

  • قانون انتخابات فعلی در نحوه احراز شرایط، ظرفیت ها و نحوه اجرا حداقل کار را تعریف کرده است. در بحث نظارت ما معتقدیم زمانی که برای تایید صلاحیت های نامزدهای انتخابات در نظر گرفته می شود، با توجه به تعداد افرادی که برای شرکت در انتخابات ثبت نام کرده اند، کافی نیست. قانون فعلی انتخابات در اوایل انقلاب تدوین شده و در مقاطع مختلف اصلاح شده است، فضای سیاسی دهه ۶۰ که این قانون به تصویب رسید با دهه ۹۰ متفاوت است امروز رقابت های سنگین سیاسی در جریان است. 
  • در بحث تبلیغات، قانونی که در بحث تبلیغات انتخابات مجلس و ریاست جمهوری در نظر گرفته شده به نظر می رسد برای تبلیغات نکردن این قانون وضع شده و نبایدهای این قانون بیشتر از بایدهای آن است. به همین دلیل تخطی از مقررات انتخاباتی زیاد می شود. نظام انتخاباتی که امروز با آن انتخابات را اجرا کرده و بر اجرای آن نظارت می کنیم با توجه به شرایط فعلی کافی نیست.
    ضرورت روشن شدن شرایط دقیق رجال مذهبی و سیاسی
  • همزمان با آغاز دوره جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام مقام معظم رهبری دستور دادند که در قالب سیاست های کلی نظام قانون گذاری و نظام انتخابات در مجمع تشخیص مورد بررسی قرار گیرد که در همین راستا مجمع از شورای نگهبان برای بررسی این موضوع دعوت کرد و همچنان بررسی نظام جامع انتخاباتی در مجمع ادامه دارد.
  • کدخدایی مهمترین اشکال قانون انتخابات ریاست جمهوری را در بحث احراز شرایط نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری دانست و گفت: اصل(۱۱۵) قانون اساسی در خصوص احراز شرایط ریاست جمهوری اصل بسیار مترقی است که طبق آن رئیس جمهور باید از میان رجال سیاسی و مذهبی انتخاب شود. سوال ما این است که رجال سیاسی و مذهبی چه کسانی هستند؟ اگر این اصل روشن‌تر بیان شود، ما مشکلات کمتری در زمان نظارت خواهیم داشت.
  • در بحث شرایط انتخاب شوندگان و انتخاب کنندگان شرط سواد برای انتخاب شوندگان نیامده است چون فرض بر این است که افرادی که از سواد لازم برخوردارند در انتخابات حضور می یابند اما باید این بحث روشن شود که آیا ما می توانیم مانع حضور افرادی که دارای مدرک حوزوی و دانشگاهی نیستند، برای کاندیداتوری انتخاب شویم یا خیر؟

/۲۷۲۷

دانلود   دانلود


خبرآنلاین

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.