نحوه بازنشستگی بیمه‌شدگان مشاغل مختلف

۲۳ آبان ،

بینا- درباره «نحوه بازنشستگی بیمه شدگان در مشاغل مختلف» باید گفت که برای بازنشسته شدن شاغلان عادی پیش از ۱۴ مهرماه سال ۸۰، اگر فرد ۱۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه و ۶۰ سال سن داشت، می‌توانست درخواست بازنشستگی کند، اما با توجه به قانون پس از ۱۴ مهرماه ۸۰، هر سال، یک سال به سابقه این اشخاص افزوده می‌شود، به طوری که تا ۱۴ مهر ۸۵، در صورت ارائه درخواست بازنشستگی به شعبه تامین اجتماعی، فرد باید ” ۱۵ سال سابقه پرداخت حق بیمه و ۶۰ سال سن” داشته باشد تا مشمول بازنشستگی شود.
براساس گزارش تفسیری ایسنا، در ضمن هر سال، یک سال به میزان سوابق افزوده می‌شود، به این ترتیب از سال ۹۰ به بعد، بیمه‌ شده‌ای که ۶۰ سال سن دارد باید ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد.
همچنین در تبصره ماده ۱۴ قانون کار که در سال ۸۳ به تصویب مجلس رسیده است، ایام حضور در جبهه و ایام سربازی که در جبهه گذرانده شده، جزو سوابق سخت و زیان آور شخص محسوب می‌شود.
آیا اتباع خارجی (غیر ایرانی) می‌توانند از مزایای قانون تامین اجتماعی برخوردار شوند؟ این امر نیز از سوالات مخاطبان سازمان تامین اجتماعی است که در توضیح آن باید گفت: حسب ماده ۱۲۰ قانون کار، اتباع خارجی در صورت داشتن روادید ورود (ویزا) با حق کار می‌توانند مطابق قوانین و آیین نامه‌های مربوطه، پروانه کار دریافت کنند.
بدیهی است این قبیل اشخاص در صورت اشتغال به کار، مشمول قانون تامین اجتماعی خواهند بود.

RSS
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

تا این لحظه ۱نظر ثبت شده
  1. amir:

    با سلام خدمت شما
    پدر من متولد سال ۱۳۳۵ است و از سال ۱۳۷۳ تا هم اکنون حق بیمه پرداخت میکرده که در اثر تصادف از کار افتاده شده است و میخواهد ببیند با این شرایط گفته شده امکان بازنشسگی وجود داره یا نه ؟
    ممنون

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.