نیازمند مدیریت و باور برای پیشرفت در صنعت پوشاک ایران هستیم

دوشنبه ۱۵آبان به نقل از منبع ذکر شده در انتهای خبر در پورتال خبری ممتاز نیوز منتشر گردیده است

نشست تخصصی بررسی دورنمای صنعت پوشاک ایران/

نشست تخصصی بررسی دورنمای صنعت پوشاک ایران عصر امروز دوشنبه ۱۵ آبان ماه با سخنرانی دکتر دبیریان در حاشیه نمایشگاه مد ˝مانتو و پوشش سر˝ در تالار وحدت برگزار شد.

 به گزارش تفسیری خبرنگار مد ولباس هنرآنلاین، دکتر دبیریان در این نشست به بررسی کشورهای پیشرفته در زمینه پوشاک پرداخت و گفت:چین به عنوان امپراطوری نوین عرصه پوشاک است که توانسته در سال های اخیر بخش گسترده ای از صنعت پوشاک جهان را به خود اختصاص دهد.

وی در بررسی روند پیشرفت چین اظهار کرد: سرمایه گذاری درزمینه پوشاک از سال ۱۸۷۰ درچین آغازشد اما در سال ۱۹۴۹ توسعه یافت. در سال ۱۹۵۵ برنامه ۵ ساله دولت جهت گسترش صنعت پوشاک و ارائه امکانات به تولیدکنندگان آغاز شد که ادامه این پروسه منجر به مدرن سازی صنعت پوشاک چین در سال ۱۹۷۹ شد.

این مدرس دانشگاه تاکید کرد: چینی ها در سال ۲۰۰۲ بزرگترین صادر کننده پوشاک شدند تا جایی که اشتغال این کشور از ۱۰ میلیون نفر به ۷ میلیون رسید.

دبیریان در توضیح مساله کاهش اشتغال بیان کرد: در حقیقت کاهش اشتغالم مرحله پایانی گسترش صنعت است چرا که نشان دهنده پیشرفت سطح اتوماسیون و تکنولو‍ژی است.

وی تصریح کرد: پارچه حاوی ۳۰ تا ۴۰ درصد سود است در حالیکه پوشاک به عنوان محصول نساجی ها حاوی ۷۰۰ درصد سود است به همین خاطر چینی ها بر این مساله تمرکز کردند و صادرات را به محصول نهایی یعنی پوشاک اختصاص داند.

این مدرس دانشگاه درباره عوامل موفقیت چین در صنعت پوشاک اظهار کرد: تمرکز بر محصولات خاص با توجه به پتانسیل موجود در صادرات، به کار گیری قانون واردات بدون حقوق گمرکی مواد اولیه در ازای صادرات محصول نهایی، تعیین بازارهای عمده واردات مواد اولیه و صادرات محصول جهت تمرکز و برنامه ریزی بر آن ها از جمله عوامل موفقیت این کشور است.

دبیریان توضیح داد: این در حالی است که تا سال ۲۰۰۰ چین به سبب پتانسیل بالای کشور در زمینه پوشاک صادراتی در این زمینه به ایران نداشت اما به سبب اینکه هیچ اقدام موثری انجام نشد کشور ما تبدیل به بازار هدف چین شد و این کشور توسعه را به جایی رساند که حجم صادرات پوشاک این کشور از ۴۰ درصد درسال ۱۹۸۰ به ۷۰ درصد در سال ۲۰۰۱ رسید.

وی از ترکیه به عنوان قدرتی نوظهور درعرصه پوشاک نام برد و گفت: ترکیه نیز برنامه ریزی در زمینه صنعت پوشاک را از سال ۱۹۲۳ تا ۱۹۶۲ آغاز کرد اما در دهه ۷۰ روند تولید به مدرن سازی رسید تا جایی که در دهه هشتاد شاهد شتاب گرفتن تولید در این کشور بودیم.

این مدرس دانشگاه تاکید کرد: ‌پروسه گسترش صنعت پوشاک در ترکیه به جایی رسید که در دهه نود ۲۰ درصد صادرات پوشاک متعلق به این کشور شد این در حالی است که بازارهای هدف ما با ترکیه مشترک بود اما با توجه به اینکه هیچ اقدامی در زمینه توسعه صورت نگرفت کار به حدی رسید که کشور ایران نیز به بازار هدف ترکیه تبدیل شد.

دبیریان درباره عوامل موفقیت ترکیه گفت: مواد اولیه ارزان ومناسب، نزدیکی به بازارهای عمده اتحادیه اروپا، وقت تحویل به خاطر موقعیت جغرافیایی، بالا بودن توان پاسخگویی سریع، پیروی از سیاست های تجارت آزاد اتحادیه اروپا، بهره مندی از صنایع تولید کننده ملزومات صنعت پوشاک، بالا بودن توان طراحی و نوآوری در مد و حساسیت نسبت به آرامش روحی و وضعیت زندگی کارگران تولیدکننده پوشاک از جمله عوامل پیشرفت این کشور در صنعت پوشاک است در حالیکه بخش عمده ای از مسائل ذکر شده شامل کشور ما نیز می گردد.

وی صنعت پوشاک را یکی از موفق ترین صنایع در کشور دانست و بیان کرد: صنعت پوشاک در کشور ما یکی از صنایع موفق است چرا که علی رغم وجود قاچاق به فعالیت خود ادامه می دهد و این بدین معناست که قابلیت رقابت را دارد و کشور ایران فرصت خوبی برای پیشرفت درپیش رو دارد البته تهدیداتی نیز وجود دارد.

این مدرس دانشاه درباره وضعیت ایران گفت: ایران در آخرین رتبه رنکینگ جهانی پوشاک با ۲۷۳ میلیارد دلار و نزدیک به یک دهم درصد صادرات قرار دارد اما بر اساس اعلام برنامه ریزان WTO ایران با در نظر گرفتن پتانسیل های موجود می تواند یکی از پنج کشور تامین کننده پوشاک دنیا باشد.

دبیریان درباره پارامترهای ارزیابی WTO توضیح داد و گفت: پیشینه درخشان ایران در زمینه مد و لباس، مواد اولیه در زمینه الیاف طبیعی و مصنوعی، هنر و سلیقه، نیروی انسانی ارزان و تکنولو‍ژی ساده از جمله عواملی بوند که در ارزیابی WTOتاثیر گذاشته اند.

وی درباره چالش های پیش روی ایران برای پیشرفت در صنعت پوشاک اظهار کرد: عدم شناخت صحیح پارامترهای تاثیرگذار به این صنعت و ویژگی های محصولات آن، نبود نیروی متخصص در سطوح مختلف مدیریتی و اجرایی، پیوند زدن سرنوشت این صنعت به صنعت بیمار نساجی، طی نشدن مراحل کلاسیک پیشرفت از جمله چالش های پیش روی این صنعت می باشند.

این مدرس دانشگاه در پاسخ به این سوال که باید کرد، گفت: باید به این باور که ایران پتانسیل جهانی شدن در پوشاک را دارد برسیم چرا که پوشاک تنها راه برون رفت نساجی از وضعیت موجود است بنابراین معتقدم که شناخت ظرفیت های طراحی و تولید پوشاک درکنار تعیین بازار هدف با در نظر گرفتن شاخصه های مربوطه و تنظیم استانداردهای کیفی متناسب با بازار هدف از عوامل مهم پیشرفت می باشند.

دبیریان تاکید کرد: تحول باید از طراحی آغاز شود لذا به امید روی هستیم که با واقع بینی بر روی توانمندی هایمان برنامه ریزی و تمرکز کنیم.

انتهای پیام/۶۱

 


آخرین خبرها
منبع: خبرگزاری هنر آنلاین

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.