چرا سرفه مزمن می گردد؟

گردآوری شده توسط گروه بهداشت و سلامت ممتاز نیوز

بیماری ریفلاکس از شایع ترین بیماری های امروز جهان است و می تواند با علامت سرفه طولانی تظاهر کند.

سرفه یکی از واکنش‌های دفاعی بدن ماست که برای محافظت از سیستم تنفسی خلق شده است. وقتی سرفه می‌کنیم در واقع راه‌های هوایی‌مان را از مواد و ذرات آلوده‌کننده پاک می‌کنیم و سبب تمیز شدن ریه‌هایمان می‌شویم. شاید بسیار‌هایمان در مواقع خاصی آرزو کرده‌ایم ای‌کاش اصلا سرفه نمی‌کردیم.

ولی اگر از این واکنش طبیعی محروم شویم، ترشحات راه های هوایی و موادی که از حلق به ریه ها سرازیر می گردد، می تواند سبب ایجاد عفونت و تخریب ریه ها شود. همین جا باید به این موضوع مهم اشاره کنیم؛ کسانی که با آغاز هرگونه سرفه سراغ داروهایی می روند که بسرعت سرفه را مهار کنند، ممکن است این عوارض گریبانگیرشان شود.
مانند تمام واکنش های دفاعی، سرفه هم وقتی شدید و طولانی می گردد، می تواند به نوبه خود سبب آزار و به هم زدن شرایط طبیعی زندگی شود. ایجاد دردهای اسکلتی عضلانی، ایجاد فتق، بی اختیاری ادرار و حتی سنکوپ می تواند به دنبال سرفه های شدید ایجاد شود. از نکات مهم در مورد سرفه این است که به هر سبب این مشکل طولانی شود باید ارزیابی از سیستم تنفسی صورت گیرد.
مهم ترین کار تشخیصی، عکسبرداری از ریه هاست تا در صورت وجود عارضه هایی مثل عفونت ریه ها یا وجود توده ریوی برای درمان اقدام شود. البته در بسیاری موارد با وجود سرفه های طولانی عکس ریه طبیعی است و معاینه بیمار نکته غیرطبیعی ندارد که در این صورت باید به چند بیماری فکر کرد: ۱ ـ سینوزیت ۲ ـ آسم ۳ ـ ریفلاکس اسید معده و در نهایت بعضی داروها.
سینوزیت به معنای التهاب و ورم لایه های داخلی سینوس هاست. سینوس ها که حفره های خالی موجود در استخوان های صورت است در صورت التهاب ترشحات بسیاری خواهد داشت که به داخل مجاری تنفسی سرازیر خواهد کرد و این ترشحات با تحریک گیرنده های ریوی سبب سرفه می گردد. رینیت آلرژیک، پولیپ های بینی و انحراف تیغه بینی از دلایلی است که سبب اختلال عملکرد مجرای بینی شده و راه تخلیه سینوس ها را مسدود می کند. چنین سینوس هایی مستعد ایجاد عفونت و التهاب است که به آن سینوزیت می گوییم. علائم اصلی سینوزیت شامل احساس پری و فشار در صورت، پری بینی، ترشحات چرکی از بینی ها و کاهش حس بویایی است. همچنین علائمی همچون بوی بد دهان، درد دندان های بالایی و احساس فشار در گوش ها نیز وجود دارد.
آسم، نیز گاهی خود را با سرفه های طولانی و مزمن نشان می دهد. البته در این بیماری فرد به دنبال تماس با محرک ها مثل هوای آلوده یا سرمای شدید یا گرد و خاک دچار سرفه می گردد.
بیماری ریفلاکس از شایع ترین بیماری های امروز جهان است و می تواند با علامت سرفه طولانی تظاهر کند. در این بیماری اسید معده به آرامی به حلق و حنجره راه می یابد و سبب تحریک این نواحی و سرفه می گردد.
در پایان باید به این موضوع مهم اشاره کنم که قبل از آغاز درمان های شدید و سرکوب کامل سرفه، اول باید سبب را تشخیص داد و آن را درمان کرد.


سایت ممتاز|خبر ممتاز
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.