ایران در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر قرار دارد

گردآوری توسط گروه سیاسی ممتاز نیوز

ایران در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر قرار دارد

ایران > دولت – ممتازنیوز:
وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان این که ایران در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر قرار دارد گفت: کمک هایی جوامع بین المللی به ایران در زمینه مبارزه با مواد مخدر بسیار ناچیز است و انتظار داریم این کمک ها در حوزه اطلاعات و تجهیزات باشد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، عبدالرضا رحمانی فضلی روز پنجشنبه ۵ تیر در مراسم امحای ۵۰ تن انواع مواد مخدر در تهران افزود: انتظار ما از جوامع بین المللی کمک های حقوقی، قضایی و بین المللی است. همچنین می خواهیم تجهیزات الکترونیکی در این امر تهیه کنیم که مساله تحریم ها باعث شده نتوانیم اکسیرهای لازم را تهیه کنیم.

وی با بیان این که ایران در همجواری افغانستان قرار گرفته اظهارداشت: در سال ۲۰۱۲، ۱۹۵ هزار هکتار و در سال ۲۰۲۴، ۲۸۵ هزار هکتار مواد مخدر دراین کشور کشت شد و به ترتیب ۳۵۰۰ و ۵۵۰۰ تن مواد مخدر در این سال ها تولید شده است که بخش زیادی از این مواد از طریق ایران به سایر کشورها ترانزیت می‌شود که این مساله معضل بزرگی است.

رحمانی فضلی با اشاره به وجود یک ملیون و ۳۲۵ هزار معتاد درکشور که با احتساب خانواده های آنان حدود ۵ میلیون نفر می‌شود ادامه داد: همسرآزاری، کودک و آزاری و طلاق از آثار مواد مخدر است که اراده دولت تدبیر و امید باعث شده تا با تنظیم برنامه دقیق بتوانیم گام های بلندی برای مبارزه با مواد مخدر برداریم.

وزیر کشور به مدیریت در کنترل مرزهای شرقی کشور اشاره کرد و گفت: تا پایان امسال پیشرفت زیادی در کنترل مرزها خواهیم داشت به طوری که سال گذشته بیش از ۷۰ درصد کشفیات مواد مخدر در مرزها بوده است و ما باید کاری کنیم تا از قاچاق مواد مخدر در مرزها جلوگیری شود تا این مواد در شهرها توزیع نشود.

وی این مساله را به نفع جامعه دانست و افزود: وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی و قوه قضاییه در امر مقابله با مواد مخدر بسیار جدی است.

وی از افزایش ۱۴ درصدی کشفیات مواد مخدر در سال گذشته خبر داد و اظهارداشت: ۵۵۰ تن مواد مخدر سال گذشته کشف شد.

رحمانی فضلی همچنین به درمان معتادان اشاره کرد و افزود: هم اکنون ۷۵۰ هزار معتاد در مراکز درمان وابسته به ستاد مبارزه با مواد مخدر مداوا می شوند که هزینه های آن را دولت تقبل کرده است.

رحمانی فضلی با بیان این که در حوزه پیشگیری از مواد مخدر باید تمام اقشار جامعه را بسیج کرد گفت: با اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر و دادن آگاهی های لازم و انگیزه ها می توان با این معضل بزرگ جهانی مبارزه کرد.

وی با اشاره به اینکه مواد مخدر را نباید تنهادر بعد اعتیاد نگاه کرد بلکه در بخش های فرهنگی و امنیتی نیز نقش دارد گفت: برای ما امنیت و سلامت بشری مدنظر است و شرارت ها، پولشویی‌ها، کمک به تروریسم از قاچاق مواد مخدر ناشی می‌شود. شبکه‌های قاچاق مواد مخدر با شبکه‌های تروریسم، شرارت ارتباط دارند و بنیان های اصلی را تشکیل می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد: با بیش از پنج هزار و ۵۰۰ تن مواد مخدر در سال، از ۴۵۰ هزار میلیارد دلار جرایم سازمان یافته بیش از ۵۰ درصد آن مربوط به مواد مخدر است.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان این که حمایت های حقوقی و قانونی برای مباررزه با مواد مخدر در کشور وجود دارد موضوع اعدام در مقوله مواد مخدر جدی است و قاچاقچی مواد مخدر که اعدام می‌شود قاچاق اسلحه داشته، تجاوز کرده و به تروریست و اشرار نیز کمک می‌کند.

وی در پایان تصریح کرد: مبارزه با مواد مخدر موضوع اعتقادی و انسانی ما بوده و در دستور کار قرار دارد.

براساس این گزارش از سه خانواده جانباز و ۶ خانواده شهید در امر مبارزه با مواد مخدر در حوزه های سپاه، مرزبانی و بسیج نیز از سوی وزیر کشور تجلیل شد.

— .

RSS
منبع: همشهری
باز نشر: سایت خبری تحلیلی ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.