تفاوت دیابت سالمندان با جوانان

جام جم آنلاین: خوانندگان می‌توانند با ارسال پیامک به سامانه ۳۰۰۰۰۷۰۶ پرسش‌های خود را در موارد مختلف مطرح و در برنامه زنده «دکتر سلام» که هر شب ساعت ٢١ از شبکه آموزش پخش می‌شود، پاسخ خود را دریافت کنند.

امروز دکتر خوش‌نیت، فوق تخصص غدد و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران به پرسش ما پاسخ می‌دهد.

در سنین سالمندی بروز دیابت افزایش می‌‌یابد. دیابت سالمندان (سنین ۶۵ به بالا) با دیابت جوانان یا میانسالان متفاوت است.

در سالمندان ممکن است بیماری‌های دیگری هم ایجاد شود؛ بیماری‌های قلبی و عروقی، فشار خون، چربی خون، آرتروز و بیماری‌های سیستم عصبی مرکزی بخصوص آلزایمر از دیگر بیماری‌های دوران سالمندی است که در نتیجه آن توانمندی و فعالیت بدنی کاهش می‌یابد.

نشانه‌‌های بیماری دیابت در سالمندان کمتر از افراد کم‌سن و ‌سال مشهود است؛ سالمندان معمولا دچار تشنگی شدید یا افزایش و تکرر ادرار نمی‌شوند، اما ممکن است بی‌‌حال و مریض‌احوال باشند یا با وجود داشتن اشتهای طبیعی، وزنشان بتدریج کم شود.

همچنین افت قند خون فرد سالمند با فرد جوان متفاوت است. جوانان با افت قند دچار لرزش دست، اضطراب و… می‌شوند، در حالی که در سالمندان به صورت حواس‌پرتی، تشنج و کاهش سطح هوشیاری، شب‌ادراری و یبوست بروز پیدا می‌کند.

از این رو انجام آزمایش خون برای بررسی وجود قند خون بالا در افراد کهنسال ضروری است و باید به عنوان جزیی از معاینه معمول آنها به شمار آید، زیرا در این افراد ممکن است ماه‌‌ها یا سال‌‌ها پس از آسیب بافتی ناشی از افزایش قند خون، دیابت تشخیص داده شود.

همه سالمندان مبتلا به دیابت باید از نظر طبی و تغذیه‌ای مورد ارزیابی قرار گیرند و توصیه‌های مربوط به روش زندگی باید براساس توانایی‌های جسمی و کارکردی این بیماران تنظیم شود.


jamejamonline.ir – 22 – RSS Version

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.