۱۹اردیبهشت،

غلامرضا دیزج نژاد روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران به تشریح دستاردهای دور چهارم سفرهای استانی هیات دولت پرداخت و افزود: سهم استان از تسهیلات توسعه بخش کشاورزی پارسال ، دو هزار میلیارد ریال بود که به سبب ظرفیت های بالای بخش کشاورزی در عرض هشت ماه جذب شده و هم اکنون بیش از ۱۵۰۰ پرونده نیز در نوبت دریافت تسهیلات قرار دارند.
وی اضافه کرد: در جلسه کارگروه کشاورزی هیات دولت، رییس جمهوری دستور داد مبلغ چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال دیگر تسهیلات کشاورزی به استان اختصاص یابد که با احتساب تخصیصی های پارسال این رقم به شش هزارو ۵۰۰ میلیارد ریال می ر سد.
دیزج نژاد یاد آور شد : هم اکنون بیش از یکهزارو ۵۰۰ پرونده دریافت تسهیلات در استان در نوبت دریافت تسهیلات قرار دارند که پیش بینی می گردد افزون بر دو هزار میلیارد ریال از تخصیصی های تازه در سریع ترین زمان جذب و صرف توسعه بخش کشاورزی آذربایجان غربی شود.
وی اظهار کرد: اطمینان داریم که گردش مالی حاصل از این تسهیلات به تحرک بیشتر بخش کشاورزی استان منجر خواهد شد و اشتغال بیشتر برای جوانان استان را به همراه خواهد داشت.
معاون برنامه ریزی استاندار آذربایجان غربی با اشاره به ظرفیت های بالای استان در حوزه کشاورزی اظهار کرد: آذربایجان غربی توان و ظرفیت بالایی در تولید محصولات کشاورزی در منطقه دارد که این امر برای استان یک مزیت برجسته است.
وی اضافه کرد: با تئجه به این ظرفیت ها و توانمندی ها بنا داریم، روند توسعه کشاورزی در استان را پررنگ تر نماییم که خوشبختانه در سالهای اخیر در سایه کمک های دولتی و مشارکت خصوصی، شاهد سیر صعودی در این بخش بوده ایم.
دیزج نژاد توسعه بخش کشاورزی استان، اعم از افزایش تولیدات و حجم سرمایه گذاری ها در دولتهای نهم و دهم را بی نظیر اعلام کرد و افزود : سطح زیر کشت مزارع تحت پوشش سیستم های آبیاری تحت فشار استان در سال ۸۴، حدود ۱۷ هزار هکتار بود که این رقم در پایان سال ۹۱ به ۳۸ هزار هکتار رسید که رشد ۱۰۰ درصدی را نشان می دهد.
وی ادامه داد: ظرفیت تولید محصولات باغی استان نیز در سال ۸۴، یک میلیون تن بوده است که به یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن افزایش پیدا کرده و در بخش محصولات زراعی نیز شاهد افزایش ظرفیت تولید در دولتهای نهم و دهم در استان هستیم.
دیزج نژاد یاد آور شد: همچنین در این مدت شاهد ورود دانشگاهیان و دانش آموختگان رشته های کشاورزی در قالب تعاونی ها و بخش های مشاوره ای و فنی و ورود ظرفیت های علمی به این حوزه هستیم که این امر سبب افزایش بازدهی، شکل گیری تفکرات تازه و ایجاد ایده های تجاری در بخش کشاورزی استان بوده است.
وی بر لزوم برندسازی محصولات کشاورزی استان نیز تاکید کرد و گفت: با استفاده از دانش و ایده های نوین باید در تجاری سازی و برندسازی محصولات کشاورزی استان تلاش نماییم و برای موفقیت در این زمینه، نیازمند ورود بخش خدمات به صورت حرفه ای هستیم.
دیزج نژاد افزود: در دولت های نهم و دهم در حوزه تجاری سازی محصولات کشاورزی نیز گام های خوبی براشته شده و اقدامات مناسبی در بخش تولید و بازاریابی محصولات ارگانیک کشاورزی انجام گرفته است.
معاون برنامه ریزی استاندار آذربایجان غربی اضافه کرد: در جلسه کارگروه کشاورزی استان که با حضور رئیس جمهوری برگزار شد، موضوع ساماندهی منطقه بورالان در شمال شهرستان ماکو نیز مطرح شد که هیات دولت برای ساماندهی این منطقه قول مساعد داد.
معاون برنامه ریزی استاندار آذربایجان غربی، تصویب سه هزار میلیارد ریال تسهیلات برای توسعه معادن استان را نیز از دستاوردهای سفر چهارم هیات دولت به آذربایجان غربی اعلام کرد و گفت: استان آذربایجان غربی ظرفیت مناسبی در حوزه معدن و صنایع معدنی دارد که امیدواریم امسال زمینه تجهیز، توسعه و ایجاد واحدهای فرآوری سنگهای معدنی، فعال نمودن معادن غیرفعال و راکد و ورود فعالان و سرمایه گذاران به این حوزه فراهم شود.
دیزج نژاد تاسیس دفتر زمین شناسی در استان را از دیگر طرح های مطرح شده در کارگروه توسعه معدن با حضور رئیس جمهوری عنوان کرد و افزود: با تاسیس دفتر زمین شناسی در استان ضمن گسترش شناسایی معادن و افزایش اکتشافات معدنی و توسعه پایه های مطالعاتی ، بسیاری از هزینه های زاید کاهش خواهد یافت.
وی در خصوص عوارض و حقوق دولتی معادن استان نیز گفت: در مناطقی که معدن وجود دارد، مردم بومی آن نیز باید از درآمد فعالیت های معدنی بهره مند شوند، لذا با تصویب طرح عوارض و حقوق دولتی معادن از این پس درصدی از درآمدهای معدنی برای هزینه در همان محل فعالیت اختصاص داده می گردد.
معاون برنامه ریزی استاندار آذربایجان غربی در ادامه سخنان خود به کلنگ زنی طرح کشت و صنعت با حضور وزیر محترم دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در شهرستان پلدشت اشاره کرد و گفت: این طرح از جمله طرح های بزرگ سرمایه گذاری در استان است که جهش کشاورزی استان را به دنبال خواهد داشت.
دیزج نژاد به اقدامات انجام شده در استان در زمینه ایجاد صنایع مادر پرداخت و گفت: با توجه به موقعیت مطلوب جغرافیایی استان و هم مرز بودن با سه کشور ، لازم است با ایجاد صنایع مادر، مثل قطعه سازی خودرو در استان از این ظرفیت اقتصادی نیز بهره لازم را ببریم.
وی ادامه داد: در حوزه حمل و نقل نیز باید یک هاب حمل و نقل ایجاد کنیم که با راه اندازی صنایع قطعه سازی، تولید تریلرها و خودروهای کشنده و همچنین گسترش شبکه حمل و نقل، آذربایجان غربی به قطب لجستیک کشور تبدیل خواهد شد.
معاون برنامه ریزی استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه از سرمایه گذاری های مشترک داخلی و خارجی در استان حمایت می گردد افزود: مزیت سرمایه گذاری در آذربایجان غربی بسیار مقرون به صرفه است و لازم است ظرفیت های اقتصادی استان توسط رسانه های مختلف اطلاع رسانی شود تا زمینه حضور بیشتر سرمایه گذاران خارجی در استان فراهم شود.
دیزج نژاد با تاکید بر لزوم توسعه زیرساخت های استان اضافه کرد: برای حرکت به سمت رشد و توسعه همه جانبه در استان، نیازمند ورود بخش خدمات بصورت حرفه ای در اقتصاد و تجارت، فرهنگ سازی شیوه صحیح فروش، بازاریابی، حفظ بازارهای هدف و بهبود زیرساخت های فیزیکی استان هستیم.
۷۱۲۹/۵۸۳
انتهای پیام /*
![]()
www.irna.ir
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com